N-avem autostrăzi, însă țeava de net a fost suficient de largă cât să ruleze fără probleme primul film pe care l-am văzut pe Netflix, serviciul de video-on-demand cu cea mai mare popularitate. Începând cu €7.99 pe lună, ai acces la tot catalogul de filme, documentare și seriale.

Prima experiență cu Netflix a fost direct pe televizor – am intrat în magazinul de aplicații LG, am instalat, am creat repede un cont și am petrecut vreo 15 minute derulând printre titluri. O primă dezamăgire a constat în absența serialului Friends, deși se anunțase la finalul lunii trecute că toate cele 10 sezoane sunt disponibile. Netflix a dat-o în bară chiar în țările unde serialul era disponibil, trecându-l în colecția de filme sub titlul “F.R.I.E.N.D.S.”, punctele neputând fi introduse din aplicația de TV.

A doua bubă cu aplicația se manifestă sub forma volumului slab. Am dus nivelul până aproape de jumătate pentru a mă putea bucura de film. Am dezactivat funcția audio 5.1, fără vreo diferență în percepția sunetului. A treia și cea mai mare belea: nici urmă de House of Cards.

Utilizatorii au la dispoziție 3 abonamente:

€7.99 (calitate SD și utilizare pe un singur device);

€9.99 (HD și vizionare pe două dispozitive concomitent);

€11.99 (UHD – dacă aveți monitoare sau televizoare 4K – și vizionare pe patru dispozitive concomitent).

Prima lună e gratuită și poate până pe 5 februarie se vor ivi și filmele și serialele care lipsesc în momentul de față. Pe lângă asta, Netflix trebuie să treacă testul obișnuinței la români: va fi suficientă o lună de acces extrem de facil către conținutul multimedia ca să schimbe metehnele vizitării site-urilor de torrente, căutarea filmului la calitate dorită, descărcarea sa și rularea pe o aplicație third party?

Mie mi s-a schimbat obiceiul pe partea de muzică de când s-a lansat Zonga și în momentul de față plătesc abonament pentru muzica din telefon. Șanse extrem de mari ca Netflix să facă același lucru, pentru €9.99 lună.

PS: Discuția Netflix vs Cablu TV nu-și are rostul.

PPS: Deocamdată nu e disponibil pe toate televizoarele smart.

Categories: Film

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

7 Comments

B Z · January 7, 2016 at 10:59

Zonga e un gunoi de aplicatie.

  Dan Pandrea · January 7, 2016 at 11:00

  Nu asta e ideea. La momentul respectiv nu exista serviciu de streaming audio in Romania.

Aurel Dragut · January 7, 2016 at 20:25

Dan, daca ai folosi proxy care sa iti ascunda tara, ai descoperi si Friends in lista (chiar am impresia ca am trecut pe langa el). Varianta ar fi ori sa conectezi TV-ul cumva la un VPN extern (daca o fi posibil), ori router-ul (la care este conectat TV-ul) sa fie conectat la un VPN (daca suporta functia asta)…

  Dan Pandrea · January 7, 2016 at 22:04

  Inteleg asta. Dar nu toata lumea stie cum sa foloseasca un proxy si judeca un serviciu dupa principiul “what you see is what you get”.

   Aurel Dragut · January 7, 2016 at 22:08

   Unchiu’ Google ne invata, trebuie doar sa il intrebam. Problema este ca un astfel de serviciu (VPN/proxy) poate presupune investitie suplimentara…

Tu ce scuza mai ai acum ca sa piratezi? – Pandutzu.com · January 7, 2016 at 05:30

[…] intr-adevar o veste buna care ne aduce si pe noi in randul lumii si ne ofera o gama variata de filme si seriale pe care acum le putem urmari legal, prin intermediul […]

Bună dimineața, 2016! - Mihai Ioan · January 8, 2016 at 10:20

[…] Netflix vine in Romania […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.