Cred că s-a făcut o săptămână de când parcarea de la Mega Mall are bariere și bonuri. Nimic neobișnuit până acum. Deși nu scrie nicăieri pe tichet dacă există vreo perioadă de gratuitate, câteva vizite la mall m-au lămurit – aveți primele două ore gratuite. După aceea, 2 lei ora. Mai sunt câteva lucrări de amenajare a parcării, dar totul e decent.

Bun. În dimineața asta, pe la ora 8, ieșeam din parcarea mall-ului, pe Pierre de Coubertin. Paralel cu mine, la cealaltă barieră, un șofer mă întreabă dacă mi-am validat tichetul. Până să apuc să dau tichetul prin fața scannerului, i-am zis că nu e nevoie, că limita de două ore bla bla. Mi-a zis că nu, că nenorociții ăștia de la Mega Mall ne fac să validăm tichetul de fiecare dată. Două secunde mai târziu, scannerul îmi citea codul de bare și bariera se ridica. “Uite că n-a fost nevoie” au fost ultimele cuvinte pe care i le-am zis, înainte să ies pe rampă.

Cât stăteam la semafor, m-am tot gândit de ce era gogul enervat, mai ales că nu era genul care să intre în faliment pentru doi lei lăsați pe parcare. Apoi mi-am dat seama că șoferii care vin din Titan au descoperit că o pot lua printre blocuri, pe strada Herța, apoi prin mall și pot ieși direct pe Pierre de Coubertin, evitând Piața Delfinului.

Plasarea barierelor este, evident, o nedreptate adusă unei categorii de oameni obișnuiți să fenteze, să ciupească și să se descurce. Același exemplu de oameni am văzut comentând pe alte bloguri (parcă la Cetin) că ăștia de la drumuri sunt nașpa că au pus despărțitoare pe sens, pe același Coubertin, ca descurcăreții care ies din mall să facă, așa cum indică și semnul, obligatoriu la dreapta.

În rest, să se ni se facă precum în Vest, apoi ne civilizăm.

PS: Cred că barierele de acces din Mega Mall nu sunt de ajuns. Magazinele care funcționează în afara orelor de program (World Class, Cinema City) ar putea să emită coduri personalizate de bare de acces în parcare pentru clienți.