Categories
Muzica

Muzica Trance: mesaj pentru fani

Nu sunt mulți care cunosc muzica trance în toată splendoarea sa. Mulți au luat contact cu acest gen de muzică electronică prin 2008, când Armin van Buuren rula pe toate posturile și radio-urile cu In and Out of Love și prin această piesă au început să audă și de un Paul van Dyk și Above & Beyond. Trance-ul a crescut în popularitate, însă nucleul de fani dedicați a rămas același.

Sunt cei care vin la fiecare concert și iau gardurile de la scenă în brațe, comunică cu artistul și se distrează cel mai bine. Sunt ultrașii acestui gen de muzică, însă, la fel ca în fotbal, câteodată ultrașii provoacă disconfort.

Dacă muzica trance nu e, nimic nu e

Sentimentul apartenenței la un eveniment muzical își intră pe deplin în drepturi când vine vorba de fanii genului discutat. Dacă sunt mai multe ediții și evenimentul își schimbă line-up-ul și stilul de la an la an atunci fanii în cauză o vor lua ca pe un afront, ultrașii în special.

Dragi ultrași, există și variații, alte genuri muzicale și, poate și mai important, alți oameni cu alte gusturi. Mă uitam la proaspătul anunțat The Mission Dance Weekend 0.5 și nu mi-a venit să cred ce am citit pe acolo. Cu Armin van Buuren, Chicane, Sven Vath și Parov Stelar line-up-ul e bun, deși seara de trance nu e la fel de plină precum cea de anul trecut. Important e că și alți oameni au ocazia să vadă ce înseamnă TMDW, pe plaja din Năvodari, nu există doar trance pe planeta asta.

Acum doi ani vedeam pentru prima dată ce înseamnă un concert Parov Stelar live și oamenii ăia au un talent formidabil. Chicane a scos un album nou, ascultați-l, chiar dacă e mai chill pe alocuri! La Sven Vath nu prea s-a înghesuit lumea în octombrie 2011, dar acum e vară, e altceva. Ca bonus vă recomand să ascultați compilația nouă semnată de ATB, mai ales partea secundă, e fantastică! Credeți-mă că există viață și după ce terminați de ascultat toată muzica trance.

Despre răbdare

De când am ajuns la Xteria am început să ascult mult mai multe genuri, pornind de la minimal-ul pe care nu-l suportam până la dnb. Toate merită să fie ascultate, chit că pentru unii pot fi un real chin. De aceea am și realizat evenimentul pilot din mai, când UMEK și Nick Warren au fost invitații Ministry of Sound World Tour la Turbohalle, să vedem dacă fanii EDM vin și pentru altceva decât muzica trance. Au venit, ba chiar au stat până dimineața după 6 și s-au simțit excelent, doar ne-au spus-o pe pagina Facebook.

Așa că nu e imposibil, The Mission Dance Weekend 0.5 va ieși bine, artiștii se vor descurca și doar în cazul în care vine vreo tornadă și rade tot Hanul Piraților putem spune că evenimentul va fi FAIL. Muzica electronică înseamnă mai mult decât trance, la fel și Xteria și The Mission. N-aș vrea să cred că toți ultrașii sunt așa:

One reply on “Muzica Trance: mesaj pentru fani”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.