Avem o țară în care numărul morților de pe șosele a crescut în 2016 și 2017. Adică fix pe invers față de ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Ce face Parlamentul? Dă legi cu dedicație.

Comisia juridică și cea pentru Transporturi din Camera Deputaților a adus modificări proiectului de lege, astfel încât “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”. Hotnews

Pe scurt, administratorul drumului trebuie să pună panouri prin locurile în care stă Poliția la pândă. Numai că băieții cu radarul nu stau în același loc, tocmai pentru a-i descuraja pe vitejii care cunosc zonele cu radar și fără.

Dar cel mai mult îmi place asta:

Între timp, proiectul votat deja de Senat și care a primit vot favorabil de la comisia juridică a Camerei Deputaților propune relaxarea sancțiunii prin permiterea șoferului care a fost surprins circulând cu ITP-ul expirat să-și păstreze talonul pentru 15 zile de la constatarea faptei. În perioada menționată, șoferul va avea timp să efectueze o nouă inspecție tehnică periodică, care l-ar lăsa să-și păstreze talonul dacă se constată că vehiculul său este în regulă din punct de vedere tehnic.

Nu e ca și cum un anumit mustăcios dintr-un Șeptar ar beneficia direct de modificarea asta, nu?

Apropo, la ora asta PNL-ul se bate cu cărămida în piept că ei susțin o Românie corectă. Dar absolut toți senatorii liberali au votat în favoarea acestor modificări. Scârbe.

PS: Între timp, autostrăzile care ar mai scădea numărul anual de morți sunt în plop.

Photo by Matt Popovich on Unsplash