Mizeria denumită Realitatea

realitateaUn titlu de pe site-ul Realitatea îmi atrage atenția. Jeremy Clarkson ATACĂ România. Sunt localități pe care și Iisus le-ar numi ÎNAPOIATE. Ăsta e titlul, alături de tag-ul “Video”. În clipa de naivitate mă gândesc că Jeremy a fost filmat spunând asta și intru pe articol să văd despre ce e vorba.

Aflu că este vorba despre un editorial din The Sunday Times, dar Realitatea nu dă un link către sursă (știu că ziarul britanic are conținut plătit pe site, disponibil doar printr-un cont) și presupun că se așteaptă să cred toate bălăriile pe care le debitează un gurnalist. Doi la mână: conținutul video n-are absolut nicio treabă cu titlul și nici măcar nu este legat de politică sau România. Materialul face parte din cele cinci documentare “Inventions that changed the world”.

Trei la mână: Clarkson nu surprinde absolut deloc prin declarațiile sale. În esență prezentatorul Top Gear este un copil răsfățat în corpul unui om de peste 50 de ani și asta îl transformă într-un scriitor și entertainer desăvârșit. A spus el lucruri mult mai grave despre alte popoare și despre alți oameni, așa că treaba cu România nu e cel mai nasol lucru care s-a întâmplat. Nu uitați că 350 de milioane de oameni l-au văzut și auzit spunând “Thank you Romania for having us! And can we stay here forever?”

Și ultimul lucru de care vreau să mă leg: titlul imbecil. Ce naiba înseamnă “Jeremy Clarkson ATACĂ România”? În ultimii ani presa a luat-o grav pe arătură, pierzând proprietatea termenilor, transformând fiecare adjectiv ce denotă fapte deosebite într-o banalitate răsuflată. Totul e uluitor, halucinant, incredibil, toți cretinii te lasă muți de uimire, toți au un detaliu șocant care schimbă totul! M.I.Z.E.R.I.E.!

PS: Da, sunt fan Clarkson, îmi place foarte mult stilul său de a aborda lucrurile, are curaj, talent și pasiune. Lucruri rare pentru o presă românească ajunsă în cea mai ordinară fosă septică. Articolul gurnaliștilor e aici.


Comments

3 responses to “Mizeria denumită Realitatea”

  1. I agree! Am vazut stirea la TV ieri si am ramas, din nou, dezamagita de jurnalismul romanesc.

  2. Offf. Am vazut titlul si nu am intrat, chiar daca eram curioasa 🙂 Multumesc pentru lamurire!

  3. […] la fel de repede așa cum a început, pentru că masa de proști care dau click să vadă ceva ULUITOR e mult, mult prea mare. Din păcate majoritatea cititorilor de presă tabloidizată sunt doar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.