Mirajul caricaturiștilor

Prima amintire cu un caricaturist datează de prin 1996, când aveam 8 ani. Eram la mare cu ai mei, și pe toată faleza din Mamaia erau înșirați caricaturiști care desenau copii, bătrâni, mame, chiar și câini. Eram fascinat de viziunea lor: fie accentuau calități, fie defecte.

Aveam să-i văd ani de-a rândul la mare, având răbdare cu copiii care nu reușeau să stea locului mai mult de 3 minute. Cu toate că fascinația există și azi, n-am avut niciodată pornirea de a mă așeza pe scaun și de a-i spune “Draw me like one of your French girls”. Unu’ la mână că sună ca naiba și doi – aș fi râs de mine enorm la vederea rezultatului.

Există șanse foarte mari ca vineri să mă așez în fața unui caricaturist și să-l las timp de două minute să mă imortalizeze pe hârtie. Și vorbesc serios când zic “două minute”, pentru că Staropramen aduce la Webstock un meseriaș căruia îi merge creionul foarte repede pe hârtie.

Dincolo de asta, dacă tot particip la Webstock, BitDefender va arăta cum se protejează online-ul, iar Zonga va asigura coloana sonoră. Vodafone vine cu imaginea lui Ghiță ciobanul și cu ideea românilor cu inițiativă, oferind și un premiu celor cu o poveste bună. Mai multe detalii aici.

Și dacă tot am vorbit de Vodafone, chiar acum sunt pe drumul spre localitatea Cristian, unde voi pune serios umărul la construirea de case, alături de Fundația Vodafone, în campania Build 4 Tomorrow. Dacă n-ajung la Webstock, să știți că mi-am dat cu ciocanul peste degete 🙂


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.