Messi, încotro?

Hai că i-au făcut o conferință, l-au pozat lângă trofee și au făcut multe materiale pentru social media. Ce urmează pentru Messi?

Jurnaliștii, specialiștii și majoritatea fanilor îl dau ca și ajuns la Paris. Îi are acolo pe Neymar și pe Di Maria și l-ar aștepta o gălăgie de fani și de bani.

Problema e că, alegând să joace în Europa, Messi are șanse bune să revină pe Camp Nou ca adversar. Iar pentru un jucător care nu a vrut să plece, asta ridică niște semne de întrebare. Sigur că lumea va zice că argentinianul este un profesionist și că își va face treaba. Că și Ronaldinho a revenit în casa catalanilor și Barcelona i-a făcut ditamai primirea, chiar dacă juca pentru Milan.

Însă Ronnie a stat doar 5 ani pe Camp Nou, în timp ce Messi a ajuns pe la 21. Alți jucători de-ai casei au rezolvat elegant problema. Xavi s-a dus să facă bani în Qatar, Iniesta joacă și acum în Japonia.

Nu-l văd pe Messi ajungând prin locuri exotice precum cei doi, singurele două alternative la Europa fiind MLS și Argentina. În primul caz, Inter Miami este o destinație vehiculată suficient de mult prin presă. Problema MLS-ului este că nu este suficient de competitiv, iar Messi nu pare că s-a săturat de trofee.

Embed from Getty Images

A doua variantă este clubul copilăriei, Newell’s Old Boys, o mutare pe care o văd mai mult în contextul următorului campionat mondial (noiembrie 2022, Qatar). Argentinienii nu l-au avut mult timp la suflet pe Messi pentru că lăsa impresia că se dedică mai puțin Naționalei și mai mult clubului pentru care joacă. Revenirea în Argentina ar închide multe guri și ar injecta multă euforie înainte de turneul final de la anul.

Cam astea sunt variantele pe care le văd. Dacă aveți altele, lăsați-le în comentarii. Și fără glume cu Arsenal, că săracii au fost trolați cât pentru un an întreg.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.