Categories
Cotidiene

Master Chef de Chef

Am citit ieri articolul lui Bunescu și m-am gândit să ripostez cu ăl mai bun lucru pe care știu eu să îl fac: spaghetele carbonara. Numai că de data asta nu e cu spaghete, că n-aveau la magazinul din colț. Drept urmare astăzi povestesc despre penne carbonara și, precum articolul bunescian, voi încerca să calculez cât costă o astfel de porție.

Ca orice rețetă cu paste, începem cu niște apă fiartă, puțină sare și pennele (timp de fierbere 11 minute). Barilla Penne Rigate costă 6.3 lei și dintr-o cutie mănâncă bine 3 oameni, deci puțin peste 2 lei de persoană. Între timp se iau 3 felii subțiri de bacon (6 lei pentru 10 felii în vid, ergo sub 2 lei) și se taie în fâșii late de 1cm, iar apoi se pun într-o tigaie în care a fost turnat foarte puțin ulei și presărat puțin piper.

Cât timp se rumenește baconul se sparge un ou (pret sub 1 leu) și se amestecă cu sare, piper și parmezan. Dacă nu aveți atunci se găsesc tot felul de produse ce îl înlocuiesc pe ultimul cu succes. Eu am folosit brânza pentru paste de la Napolact (9 lei pentru 3 persoane) și până acum n-au fost dezastre. Se amestecă bine până se formează un sos alb, nevâscos. Dacă ajunge într-o stare mai densă atunci puteți dilua cu puțină apă.

După ce se rumenește baconul, se stinge focul, se lasă la răcit și apoi se adaugă peste sosul din bol (dacă bacon-ul a fost făcut în prea mult ulei ar fi bine să îl așezați peste niște șervețele). Se amestecă totul bine bine și se așteaptă pasul final…

… pennele se scurg și se adaugă imediat peste sos, se amestecă bine de tot, se mai adaugă puțin piper și parmezan fără număr, urmând ca rezultatul să fie cel de mai jos:

Rezultatul obținut trebuie musai consumat cu niște vin alb, preferabil de la mine de la țară 🙂 Trăgând linie porția de mai sus a costat 8 lei. Următorul pas pentru mine îl reprezintă pennele cu pui și smântână, la cuptor 😀

*Titlu furat de la @aiurea

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

2 replies on “Master Chef de Chef”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.