Marketingul in muzica electronica

Era anul 2008 și în România avea loc primul Armin Only. Mi-am cumpărat un tricou alb, am descărcat logo-ul “Armin Only” și am fost la o imprimerie ca să-mi rezolve treaba. Cinci ani mai târziu “A State of Trance” are propria linie de tricouri și accesorii. Sunt 12 petreceri A State of Trance 600, iar cei de la Armada s-au asigurat că există marfă pentru fiecare în parte.

asot600Ce vedeți mai sus sunt niște brelocuri extrem de scumpe (€20 bucata), însă partea bună e că tot atât costă și carcasele de iPhone. Pe lângă asta mai găsiți tricouri, hanorace, steaguri și compilații – destul cât profitul să fie notabil.

Totuși grosul va fi scos de pe urma petrecerilor. Toate cele 12 evenimente vor strânge cel puțin 10.000 oameni, iar 3 4 dintre ele sunt deja sold out. Primul a fost aseară la Madrid, un oraș care era deja aglomerat din cauza meciului lui Atletico Madrid. Printre altele urmează și Sofia pe 8 martie și deja am auzit niște conaționali cu gânduri serioase de a trece Dunărea. De fapt toată regiunea Balcanilor va fi atunci la Sofia și va contribui serios la profitul evenimentului.

Așadar oamenii de marketing își fac bine treaba și storc ultimul cent de pe urma ASOT-ului. Cu toate astea mai rămâne ceva de făcut: oamenii de la PR cam dorm și ar trebui să promoveze mai cu talent genul muzical numit “trance”.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.