Categories
Tech

MacBook Pro 13″ 2020: lucruri bine de știut

Apple a trimis comunicatul de presă în care anunță sec: “Apple actualizează MacBook Pro 13″ cu Magic Keyboard, stocare dublă și performanță mai bună”. Noua familie de laptopuri de 13″ oferită de Apple devine un pic mai complicată*.

Pentru început, cei care așteptau un MacBook Pro de 13″ care să nu le mai dea emoții cu tastatura au primit azi laptopul dorit. Noul model a renunțat la mecanismul butterfly și a revenit la cel de tip scissor. Este unul dintre motivele pentru care noul MacBook Pro 13″ este un pic mai gros decât generația anterioară. Al doilea ține de îmbunătățirea răcirii componentelor.

Poate fi configurat cu specificații care să nu-ți dea bătaie de cap în anii următori. Procesorul Intel Quad-Core i7 10th-Gen, 32GB RAM și 4TB SSD ridică prețul la $3600. Din fericire, cel mai ieftin costă $1300.

Problema e că Apple nu a actualizat procesoarele, deci și grafica pentru modelele mai ieftine. Astfel, promisiunile de performanță mai ridicată ocolesc cele două modele ce pornesc de la $1300, respectiv $1500.

Dacă tot ce vrei e un MacBook ieftin cu o tastatură mai bună și o mai bună anduranță, modelele ieftine vor fi numai bune. Pentru $1300, primești 8GB RAM și 256GB de stocare. Dublarea memoriei costă doar $100, iar a stocării adaugă încă $200 la prețul final.

Nimic revoluționar, ci o aliniere cu restul gamei.

*Poți alege un MacBook Air cu procesor Intel 10th-Gen la un preț mai mic decât un MacBook Pro cu procesor 8th-Gen. Asta e singura chestie aiurea.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

4 replies on “MacBook Pro 13″ 2020: lucruri bine de știut”

Sunt foarte mulți factori la mijloc: ce nevoi ai, de ce buget dispui. Alea din 2015 sunt în continuare bune. Dacă găsești unul cu 16 GB RAM, e ceea ce trebuie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.