Categories
Cotidiene

Mă arunc pe trecerea de pietoni şi blochez intersecţia

Apropo ce scrie Zoso despre educarea pietonilor, aş extinde puţin lecţia către următoarea situaţie: chiar dacă se face verde, lasă cele două maşini care au forţat semaforul să iasă din intersecţie. Exemplu concret:

La I.C. Brătianu cu Doamnei, adică la semaforul de la Colţea, se renovează o clădire. Şoferii nu mai au loc să se bage câte doi şi apoi să negocieze care continuă primul pe stradă. Asta e prima problemă. A doua e că, fiind strada mai îngustă pe trecere, pietonii sunt mult mai tentaţi să treacă pe roşu. Acum două zile vedeam pensionari care zburdau într-o fericire pe roşu şi se răţoiau la şoferii care-i claxonau.

Bun, a doua chestie e că, pietonii sar din prima pe trecere în momentul în care se face verde. Nu se uită stânga-dreapta, nimic! Tot acum două zile rămăseseră două maşini în intersecţia de la Colţea şi nu puteau să intre pe Doamnei, că puhoiul de pietoni năvălise pe carosabil. Meanwhile trei benzi dinspre Universitate începeau să claxoneze nervos.

Nişte amenzi la pietoni pe când?

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

5 replies on “Mă arunc pe trecerea de pietoni şi blochez intersecţia”

Daca toti pietonii s-ar pune in pielea soferilor si invers, n-ar mai fi asa haos pe strazile din Romania. Pe mine ma scot din sarite aia care, desi traverseaza pe o trecere nesemaforizata, parca ies la promenada, n-au niciun pic de zvac. Ori tu, ca sofer, poate te grabesti.
Cat despre amenzi, fii serios! Nu are cum sa ti se dea amenda pentru ca te arunci pe trecere in momentul in care semaforul se face verde.

Daca este verde, are dreptul sa fie pe trecere la o miime de secunda, de cand s-a pus verdere. Datoria ta de sofer este sa-l lasi sa treaca, apoi mergi si tu. Nu e vina pietonului ca raman masini blocate, e vina tampitilor care planifica stazi/treceri/semafoare ca se intampla asa ceva. Putin respect si rabdare din partea tututor nu ar strica, sa vezi ce frumos s-ar circula. Dar toti au impresia ca ei sunt mai grabiti si au mai multe drepturi

Se numeste lipsa de respect reciproc….
@offtipic – ce m-a speriat pe mine la articolul lui Zoso a fost ca o arde cu 90 prin oras si se plange de altii… WTF? 90 in oras? Este inconstienta pura… nu stiu care berbec traieste cu impresia ca la 90 franezi in siguranta in oras la un eveniment neasteptat… or fi ei supermeni si au amortizoare inertiale ca in stargate 😐

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.