Categories
Tech

Lucrurile tari pe care Adobe le-a anunțat săptămâna trecută

Folosesc de câțiva ani software-ul Adobe, cu precădere Photoshop și Lightroom. E îmbucurător să vezi că oamenii pun la lucru banii primiți lunar de la abonați, iar săptămâna trecută au anunțat câteva lucruri foarte interesante.

Lightroom CC și Classic CC

Adobe a cauzat ceva confuzie cu cele două programe. Pe scurt, Lightroom Classic CC este versiunea pe care o folosea toată lumea în momentul de față. Cu toate setările, funcțiile și butoanele cu care sunteți obișnuiți. Ba chiar au adăugat și câteva lucruri, printre care Adjustment Brush Mask și timpi mai scurți de așteptare.

Noul Lightroom CC este o transpunere a aplicațiilor de mobil pe desktop. Același workflow, plus ceva funcții avansate luate de pe (acum) Lightroom Classic CC vor face mai ușoară trecerea de la editarea de pe telefonul mobil, la cea de pe desktop.

Și pentru că lumea a ajuns să facă foarte multe fotografii, Adobe oferă până la 1TB spațiu de stocare pentru cei care se abonează la unul dintre planurile ce includ Lightroom. Costul e undeva la €12 pe lună.

Ce s-a prezentat la Adobe Max

Între 18 și 20 octombrie, Adobe a ținut conferința Max, unde a prezentat câteva tehnologii ce vor fi integrate în viitor în aplicațiile deja existente în Creative Cloud. Prima dintre ele este Scribbler. Pe scurt, este vorba despre o funcție de colorizare bazată pe inteligență artificială (denumită Adobe Sensei):

Project Cloak este o mană cerească pentru videografii care se trezesc cu pete pe senzor abia în faza de editare. Sau pentru cei care prind un cadru perfect, doar să descopere că un element îl strică. În Photoshop e destul de ușor să elimini un obiect din imagine. În video, treaba e mai complicată, pentru că o secundă de conținut înseamnă cel puțin 24 de imagini. Așadar, Project Cloak poate fi cel mai bine descris prin “Content Aware Fill pentru video”:

Content Aware Fill este o tehnologie pe care Adobe vrea să o dezvolte foarte mult, așa că și următorul demo face parte din aceeași categorie. Se numește Scene Stich și este capabil să umple o selecție cu alte componente compatibile. Acestea sunt trase din fotografii stock și inserate prin intermediul aceleiași tehnologii Adobe Sensei:

Ultimul pe listă este proiectul Deep Fill. Cu alte cuvinte, ce se întâmplă când Content Aware Fill se întâlnește cu inteligența artificială (Sensei). Este tool-ul care foarte posibil va reduce Clone Stamp la un simplu simbol pe care nu îl accesăm în timp ce folosim Photoshop:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.