Lucrurile se mișcă greu în Parcul Tei

scris de

in

Aproape în fiecare zi trec pe lângă Parcul Tei și văd cum se lucrează cu țârâita. De când m-am întors în Pipera, am văzut panourile cu termen de finalizare 31.12.2017. Binențeles că nu s-a terminat nimic nici acum, pentru că problema e un pic mai complicată.

Lucrarile la amenajarea circuitului turstic pe lacurile Floreasca -Tei au ajuns la 60% si s-ar putea finaliza pana la finalul anului, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa. Acestea aveau termen de finalizare finalul anului 2015, insa proiectul s-a blocat din cauza unor erori de proiectare, sustin reprezentantii municipalitatii, si s-a pierdut finantarea europeana, peste 80 milioane lei.

Asta e o știre de anul trecut. În spiritul promisei revoluții a traficului, Gabi n-a avut habar despre ce vorbește. Între timp, pe panoul care anunță lucrarea s-a tăiat frumos cu o cariocă și s-a scris peste “2018”. Dacă se lucrează în același stil, noua parte a parcului riscă să nu fie dată în folosință în prima zi din 2019.

Azi, după program, am trecut prin parc să văd ce s-a mai făcut. Am intrat pe la Aleea Ștrandul Tei, unde nimeni nu m-a întrebat de sănătate. Problema e că nu există trecere în zona circulabilă a parcului. Ori vă întoarceți, ori săriți gardul.

Vedere de la intrarea din Aleea Ștrandul Tei.
Câțiva copaci puși pe lângă aleea de lângă gard, însă nu pe toată distanța. Există riscul ca oamenii să pice în apă, dacă nu sunt atenți.
Fishy fishy.
Roata și viitorul amfiteatru.
Pontonul pescărușilor. Deocamdată.
Deja se vandalizează amfiteatrul. Nu e singurul loc în care am observat asta.
V-am zis că e pontonul pescărușilor.
Se adună gunoaiele de la muncitori.
Semnele pe care le veți vedea în parc. Sper că nu și gunoaiele.
Așa se vede roata din partea neterminată a parcului.
Un gard sărit mai târziu, mă aflu în sectorul deschis al parcului.
Ultima fotografie.

Vizita a fost și o ocazie bună de a monta din nou Helios-ul pe aparat și să îmi testez răbdarea. Pentru că soarele a fost puternic, am trecut Sony-ul în Aperture Priority, am setat diafragma la f/8 și mi-am bătut capul doar cu încadrările. Editările, ca de obicei, în Lightroom Mobile.

SaveSave

SaveSave

SaveSave


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.