Lucrurile pe care le poți face cu Spotify în România

Lansarea Spotify pe piața din România vine cam la spartul târgului, când absolut toată lumea interesată de streaming are câte un abonament. Cu toate astea, Spotify este încă numărul 1 în materie de streaming audio, așa că am făcut cont, am pornit trial-ul și am început să explorez capacitățile aplicației.

Continuarea streaming-ului pe alte dispozitive

Un lucru pe care mi-l doream la Apple Music, dar pe care Spotify îl are de ceva timp. Practic, dacă ajungi acasă cu muzica în căști, o poți continua la aceeași secundă pe calculator, o boxă compatibilă, smart TV sau PlayStation 4. Deocamdată, am testat pe calculator și merge foarte bine, ba chiar cu o surpriză plăcută – controlarea playback-ului direct de pe Apple Watch, fără alte configurări. Rămâne de văzut dacă există vreo soluție pentru WebOS-ul unui televizor LG și, de asemenea, cum se comportă pe PlayStation.

Integrare în Waze

O chestie care scutește utilizatorii iOS de un extra swipe, pentru că butoanele de playback sunt integrate direct în interfața Waze. Rău n-are cum să meargă, iar includerea doar a butoanelor de playback reduce din ispita de a căuta printre melodii în timp ce conduci.

Integrare în Algoriddim Djay

Iarăși un lucru pe care Apple Music nu-l face – să ofere acces aplicațiilor de mixat la propriul catalog. Spotify este unul dintre serviciile care dă acces (știu că și Deezer face asta), iar Algoriddim Djay este una dintre aplicațiile care te lasă să mixezi cam ce ai chef. Evident că aplicația nu te lasă să înregistrezi mixul, deși sunt soluții și în acest sens.

De s-ar mișca și Native Instruments mai cu talent…

Să descoperi muzică nouă

Este punctul forte al celor de la Spotify. În eternele dezbateri despre care serviciu este mai bun, descoperirea noilor melodii, pe baza preferințelor pe care le ai, pare să fie în avantajul celor de la Spotify. Pentru că e ora 9 și pisicile s-au liniștit, am pornit playlist-ul ăsta:

Sunt toate astea suficiente pentru a mă face să renunț la Apple Music? După câteva ore de ascultat, nu sunt chiar sigur: Spotify nu are în România (cel puțin la momentul în care am creat contul) un plan de familie. În plus, Apple Music e bine integrat în iOS, deși asta vine cu limitările specifice companiei din Cupertino.

Vom vedea peste o lună, când expiră trial-ul.

2 Comments

    • Apare mesajul următor: Unfortunately, there is no support at the moment to make this type of change to your subscription. Contact our customer service team who can help you further.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.