Categories
Cotidiene Relax

Lucruri de bun simț despre Facebook

Motivul pentru care am decis să scriu acest post este că, sperând tot timpul că lumea se va trezi la realitate și va realiza că Facebook nu e tot același lucru cu Hi5, unii ”prieteni” de pe rețeaua socială chiar nu s-au prins de schemă. Nu mă refer la natura pozelor și la limbajul folosit, pe alocuri el chiar există și pe Facebook dar nu mă intersectez cu el prea des.

Ceea ce mă face să cred că unii n-au nici măcar doi neuroni sunt aplicațiile care sunt axate pe ego-ul utilizatorului, de exemplu aplicația care îți permite să vezi de câte ori ți-a fost vizitat profilul. Mă oameni, potoliți-vă, nu există așa ceva! Psihologic vorbind asta demonstrează că nu aveți încredere de sine și aveți permanentă nevoie de sprijinul și acceptul celor din jur.

Altă minune care apelează la intelectul precar este modificarea aspectului profilului prin culori și alte tâmpenii. Din nou: unde ați văzut voi asta? Este ca și cum ați cumpăra o carte de 300 lei care promovează gândirea pozitivă și cum să ai o carieră de succes (sau cum să câștigi premii fabuloase petrecând 5 minute pe un site).

Cu siguranță sunt și alte aplicații care profită de oameni ”naivi” și își fac trafic pe seama naivității acestora. Eu la rându-mi eram naiv crezând că oamenii s-au prins că, odată migrați pe terenul lui Zuckerberg, lucrurile s-au schimbat. Fooled me once, shame on you…

Cu siguranță că unii vor citi acest post (sau deja au făcut-o) și se vor simți deranjați. Aștept contra-argumente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.