Cam într-o lună vom vedea primul demo al viitoarei versiuni macOS. Presa vrea îmbinarea macOS cu iOS. Eu vreau niște lucruri mai simple.

Aplicații cross-platform

Magazinul de aplicații pentru macOS e cam degeaba. În afară de câteva aplicații și jocuri cu adevărat cunoscute, magazinul este populat de nume obscure. Ceea ce nu poate fi spus despre App Store-ul de pe iOS.

Nu toți developerii vor dori să porteze aplicațiile pe macOS (gen Adobe), dar așa vom avea parte de niște aplicații mai spălate pe laptop și desktop.

Moartea iTunes

În chinuri. E greoi, are prea multe chestii și se mișcă oribil pe Windows. Din cenușă trebuie să renască două aplicații distincte: Apple Music, versiunea de desktop echivalentă celei iOS, și cea destinată gestionării dispozitivelor iOS (back-up, transfer date etc.).

Apple Music trebuie neapărat să aibă Continuity integrat. Este ceea ce face Spotify de ceva timp, iar Apple stă în baza unei aplicații create într-un timp în care Jobs trăia (Remote). În plus, noul Apple Music trebuie să dezvolte latura socială a aplicației, unde Spotify este, din nou, rege.

Dacă se întâmplă asta pe macOS 10.14, presa are ce mânca o săptămână.

Window Management făcut de oameni normali

Pentru că Microsoft a făcut asta prima dată, Apple a zis să scarpine altfel problema gestionării ferestrelor deschise. Așa că au altoit un full screen mode cu un soi de split screen care merge doar cu anumite aplicații. Iar atunci când ești în split screen, trebuie să sapi puternic după dock. Clar a fost implementat de cineva care s-a lovit la cap.

Soluția este să dați 5 lei pe o aplicație numită Magnet.

Funcție Play/Pause pre-macOS High Sierra

Se pare că se pun multe piedici în campusul Apple, că tot unul bătut în cap a modificat absolut inutil acțiunea butonului Play/Pause. Înainte, butonul acționa doar în iTunes și Quicktime (în aplicații adică). Odată cu High Sierra, Apple a zis că e bine să întindă funcția și peste browser.

Astfel, dacă te uiți la un clip pe Youtube, apoi vrei să reiei ceea ce ascultai în iTunes, trebuie neapărat să închizi tab-ul din browser. Apple nici măcar n-a inclus în vreo setare pentru a dezactiva prostia asta. Poate din toamnă, când macOS 10.14 este programat să ajungă la utilizatori.

Minim 200 GB în iCloud Drive

Apple oferă doar 5 GB celor care nu dau bani pe iCloud Drive. Știu, sună a milogeală dar, în contextul în care Apple deja a dat 200 GB pentru utilizatorii din educație, poate face pași și în direcția utilizatorilor normali. În orice caz, Apple oferă cel mai mic spațiu de stocare în mod gratuit dintre toate serviciile de genul ăsta.

Cam astea pe macOS 10.14. Faze de genul “hai să contopim iPad-ul cu un MacBook” sunt copilărisme.

macOS 10.14