Categories
Muzica Tech

Logitech X100 și scopul celor mai noi gadget-uri

Trec iar prin perioada aia în care îmi zic că s-a inventat tot ceea ce era de inventat și că publicul este pus în fața unei segmentări a categoriilor de produse. Este și cazul boxelor portabile – sunt atâtea exemple pe piață, fiecare comunicate într-un mod ce se depărtează un pic de realitate.

În ultima vreme am lăsat muzica să răsune prin boxa Logitech X100 și, spre deosebire de primele zile în care mă întrebam cum o să aleg boxa portabilă în detrimentrul sistemului 5.1 și a celor două monitoare M-Audio, pot spune că am găsit scopul pentru care aceasta a fost creată.

Logitech X100

Sunt două situații în care Logitech X100 se descurcă de minune: când iei laptop-ul în pat și ai nevoie de un sunet mai bun și, cel puțin în cazul meu, când mi-e prea lene să pornesc laptopul și vreau să ascult muzică imediat. Aici intră în ecuație perechea X100 – telefon.

Ca extensie a laptopului, Logitech X100 se descurcă foarte bine. Inițial mi-a adus aminte de boxa ce venea împreuna cu unul dintre laptopurile multimedia făcute de ASUS, avantajul X100 fiind acela că nu trebuie să o spânzuri mereu de un cablu de legătură, conexiunea Bluetooth fiind stabilă. Pentru seriale de văzut în weekend, în pat, X100 este numai bună.

Logitech X100

Obiceiurile mele muzicale s-au schimbat în ultima perioadă, în sensul că mă bazez foarte mult pe Zonga și Podcasts. Aceleași obiceiuri mă fac să zic “Hai să-ți arăt o melodie mișto”, să intru pe Zonga și să pornesc repede boxa. Pentru o cameră de dimensiuni normale, Logitech X100 transmite foarte bine, fără întreruperi. Obiceiul ăsta m-a făcut să reascult cu plăcere albumul Sultans of Swing:

http://youtu.be/amVqlbGBHbw

Am ales varianta albastru-portocaliu pentru că mai animează biroul închis la culoare. Design-ul și calitatea materialelor se înscriu pe aceeași linie în care regăsesc și monstrul numit UE Boom, însă trebuie să fiți un pic realiști dacă alegeți X100. În primul rând, Logitech X100 este de aproximativ 4 ori mai ieftină decât UE Boom, deci e clar că au fost făcute niște compromisuri, însă nu atât de multe încât să sperie consumatorii. A doua chestie se leagă de utilitatea boxei, după cum am zis și în paragrafele anterioare.

Curioși de calitatea sunetului? Per total e bună, deși amatorii de bas ar putea fi îndepărtați de performanțele X100. Analizând un pic construcția boxei, mi-am dat seama că Logitech ar fi putut îmbogăți sunetul cu mai multă profunzime, însă ar fi existat o șansă foarte mare ca structura boxei să sufere din cauza vibrațiilor.

Logitech spune că durata de viață a bateriei este de până la 5 ore. Am lăsat câteva mixuri să ruleze, am mai folosit-o în câteva dimineți și nu s-a obosit să mă anunțe că trebuie să o încarc. Deci pentru utilizatorul casual, Logitech X100 merge mai mult decât suficient la o singură încărcare.

O puteți cumpăra de la eMag și în alte culori.

One reply on “Logitech X100 și scopul celor mai noi gadget-uri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.