Un mouse de gaming (P)

Acum câteva săptămâni a fost un campionat de Dota la Turbohalle și din păcate n-am reușit să ajung, însă îmi dau seama că oamenii de acolo iau joaca în serios. Industria de gaming o duce bine, jocuri sunt destule, iar perifericele se fac praf la nervi. Noroc de stocuri sănătoase.

IMG_0430

La începutul iernii luam parte la prima ediție de Bloggers Lan Party și acolo am văzut câteva echipamente dedicate gamingului, plus niște bloggeri care au lăsat să se vadă ce făceau pe vremea liceului. Mno, în urmă cu câteva săptămâni mi-a intrat pe mână un Logitech G600, un mouse cu mai multe butoane decât un telefon clasic, totodată primul mouse de gaming pentru mine. Și decât să vă înșir o poveste forțată, mai bine vă zic punctual ce mi-a plăcut:

 • Materialul de pe baza mouse-ului este foarte bun, alunecă ușor pe masă;
 • Este foarte precis. Mi se pare normal, având în vedere că duce până la 8200 dpi;
 • Ca un utilizator de mouse-uri de laptop, mi s-a părut că am atins Nirvana când am văzut că G600 merge și pe sticlă;
 • La început mi s-a părut ciudat că e așa de greu. După ce am revenit la mouse-ul vechi, am simțit lipsa celor 133 de grame;
 • Plasticul de pe el e foarte bun și nu atrage praful și amprentele;
 • Mi-a luat vreo două zile să mă obișnuiesc cu butoanele de MMO, dar după aia jucam Dota fără să încurc macro-urile;
 • Software-ul te ajută să configurezi aproape fiecare buton;
 • Surprinzător este un foarte bun mouse de browsing. Combinațiile butonului G Shift (cel din extrema dreaptă) plus butoanele MMO duc la selectarea tab-urilor din Chrome;
 • Firul sănătos (da, mouse-ul e pe cablu USB).

Logitech G600 îmi pare un mouse pentru cunoscători, pentru că la început mi-am prins urechile în configurarea butoanelor și în stocarea setărilor care se pot face fie în calculator, fie în mouse. Dar dacă mie mi-a luat vreo două zile să mă obișnuiesc cu el, gamerii cu vechime nu vor avea nicio problemă.

Și dacă tot vorbim despre gaming, vă mărturisesc că, alături de alți patru cretini, am format o echipă de Dota. Performanțele noastre se descriu cel mai bine prin imaginea următoare:

5-trampoline-dunk-fail-basketball-fail-gifs

Data viitoare voi scrie câteva rânduri despre două tastaturi. Le mulțumesc oamenilor de la PR People pentru că au fost binevoitori în a-mi împrumuta perifericele de la Logitech.

 


Comments

2 responses to “Un mouse de gaming (P)”

 1. […] am testat două tastaturi de la Logitech: K750 și k810. Și, la fel ca în articolul despre mouse, o să o iau pe puncte. Încep cu Logitech K750 și lucrurile care mi-au […]

 2. […] Dacă mai țineți minte sau ați mai trecut pe aici, acum câteva luni vă vorbeam despre Logitech G600. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.