Litoralul și The Mission Dance Weekend 1

Nu am stat foarte mult la mare – doar 15 ore. Însă în aceste ore am avut parte de experiențe pe care le-aș fi trăit într-o săptămână. Voi începe cu motivul pentru care am ajuns la Mamaia – Năvodari: The Mission Dance Weekend.

Gabriel & Dresden, Paul van Dyk, Above & Beyond și Ferry Corsten. Line-up-ul primei zile este cam tot ce și-ar putea dori fanul muzicii trance. În deschidere am avut parte de perechea binecunoscută – Snatt & Vix. Gabriel & Dresden au fost preferații Andrei, în timp ce eu am așteptat până la 4:20 să intre Ferry.

Paul van Dyk nu și-a schimbat stilul din octombrie 2008 – același kick bine procesat, același ritm foarte alert și aceleași sintetizatoare care îți zdruncină timpanele. Pentru primele 20 de minute chestia asta a fost chiar tare, mai ales că Gabriel & Dresden au ales un tempo mai cuminte. Dar 2 ore am avut un puls de 138-140bpm.

Above & Beyond (în formula Tony McGuinnes și Paavo Siljamaki) au promovat ultimul lor album, Group Therapy, și au avut proiecții video interesante (deși la piesa Rebound l-au botezat pe Mat Zo în Mad Zo). Mesaje inspirate, muzică tipica Above & Beyond și mulțime în delir.

Apoi a urmat Ferry Corsten, deschizând cu piesa Feel It. Rând pe rând au urmat Made of Love, Rock, Punk, Beautiful, Minack, un bootleg foarte reușit al piesei Scientist (Coldplay) și multe alte piese care au încins atmosfera unei plaje care începea să se lumineze. Olandezul a terminat după fix două ore de când a intrat la pupitru. Și-a salutat fanii și a plecat, probabil cu gândul că România îi apreciaza stilul agresiv al muzicii.

http://youtu.be/JY17tethI5I


Comments

One response to “Litoralul și The Mission Dance Weekend 1”

  1. […] ABOVE & BEYOND au intrat pe scenă pentru a promova noul lor album, ”Group therapy”, și, deși au început tare bine, au avut și ei o bucată de set în care sintetizatoarele au fost folosite la maxim, spre agonia mea prelungită. Frigul teribil de pe plajă și oboseala din timpul săptămânii m-au răpus, așa că am cedat după primele 30 de minute. Exact când am ieșit de pe plaja rezervată pentru eveniment am auzit ”A thing called love”, iar după ea au urmat și altele, care au compus un set frumos, după relatările lui Dan. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.