Laporta s-a apucat de treabă

A venit omul și a zis că datoria e de peste €1 miliard și s-a apucat de treabă în perioada de transferuri. Bănuiam că o să se folosească și de La Masia pentru a mai recupera din bani, dar nu mă așteptam să o facă atât de repede.

Anyway, Griezmann e înapoi la Atletico (sub formă de împrumut), deci Barcelona nu mai trebuie să-i plătească salariul. Emerson Royal a venit de la Betis pe €14 milioane și a fost făcut pachet către Tottenham pentru €25 milioane (catalanii rețin 80% din sumă).

Moriba a plecat la Leipzig pentru €16 milioane plus 10% dintr-un viitor transfer, Junior Firpo a ajuns la Leeds pentru €15 milioane și Todibo joacă în Franța, la Nice, după un transfer de €8.5 milioane. Vorba cântecului: “milion cu milion”.

Trăgând linie, Laporta poate fi mulțumit că n-a cheltuit nimic pe transferuri, a mai subțiat salariile la nivelul echipei (căpitanii și-au micșorat salariile) și a reușit să-i aducă lui Koeman doi olandezi, Depay și Luuk De Jong, pe Aguero și Garcia de la City.

Pentru mine e clar că Laporta va miza mult pe La Masia. Fati a primit deja tricoul cu numărul 10 (no pressure). Mingueza și Araujo vor prinde și mai multe meciuri. Cine știe, poate intră și Puig în grațiile lui Koeman.

Trofee? Dacă Barcelona va egala performanța din sezonul trecut (Cupa Regelui) și va reuși să reducă semnificativ din datorii, cred că 2021/2022 poate fi considerat un an bun.

PS: La ora la care scriu rândurile astea, Pjanic e în drum spre Besiktas.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.