Lansarea noii generații Toyota Yaris

Ieri seara am străbătut nordul Capitalei și am ajuns la reprezentanța Toyota Nord, unde s-a lansat noua Toyota Yaris, cu tot cu Pavel Bartoș. Sfera online-ului a fost reprezentată cu succes de către Make, Papen, Matei și, cu voia dvs, subsemnatul (să-mi dau link?).

Ok. Mașina. Am spus-o pe Twitter, reiau și aici: e un Yaris perfect pentru cei cărora le place tehnologia: cameră video pentru parcare, sistem multimedia cu toate nebuniile pe el (touchscreen, gps, multimedia, internet, bluetooth), keyless entry + go, toate acronimele ce denumesc sistemele de siguranță, 9 airbag-uri, trei motorizări (2 benzină, 1 diesel), posibilitatea adăugării unei cutii automate și mult spațiu pentru pasageri și bagaje.

De când mă știu am fost fanul mașinilor din clasa Yaris. Mi-au plăcut mult Peugeot-urile din anii ’90 (106, 206), iar cum Peugeot nu m-a impresionat cu 207-ele, noul Yaris mi-a atras atenția prin cât de deștept e. Cei de la Saatchi chiar pe ideea asta merg: Yaris este cea mai inteligentă mașină din clasa ei.

Și acum partea dureroasă: prețul. Dacă tot ce vrei este o mașină fiabilă, care să consume puțin și care să se numească Toyota, cea mai accesibilă variantă vine cu motorul de 1 litru, 3 cilindri și 69CP, la prețul de 11.000 euro. Dacă vrei mai mult (chiar mult mai mult) s-ar putea să te oprești pe la 20.000 euro, mai ales că acel sistem multimedia atât de lăudat (și pe bună dreptate) este opțional și costă 1.120 euro.

Cam așa a fost aseară, via Make:

PS: Se organizează Zilele Porților Deschise pentru noul Yaris, dăcât weekend-ul ăsta.

PS2: Make m-a surprins la volanul unui bolid, gonind ca un șmecher de Dorobanți:

foto


Comments

2 responses to “Lansarea noii generații Toyota Yaris”

  1. […] edit: au mai scris despre eveniment Dan Pandrea și domnul Make, cu ajutorul căruia puteți urmări filmulețul de mai […]

  2. […] Toyota a lansat noul Yaris, despre care au scris Marius Matache, Marius Ovidiu Calugaru, Papen, Sabina Cornovac, Pavel Ionut si Dan Pandrea. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.