La film: Neighbors 2: Sorority Rising

scris de

in

Sunt ferm convins că fiecare om care merge la cinema trebuie să își regleze așteptările față de filmul pe care îl va vedea, altfel riscă dezamăgiri imense. Având deja în minte primul film Neighbors, m-am dus la continuarea acestuia convins că voi vedea același tip de comedie. Așteptările mi-au fost confirmate în mare parte, scriitorii având însă o mână mai bună decât în primul film.

Pe scurt, familia Radner e pe cale să aibă un al doilea copil și au gânduri de a se muta în suburbii. Primul pas e să vândă casa, iar asta depinde și de calitatea vecinilor. În partea cealaltă a orașului, niște boboace de facultate descoperă că sororitățile (așa se traduce?) n-au voie să dea petreceri în stilul fraternităților. Ceea ce este catalogat imediat drept misogin, sexist și cum mai vreți voi să-i ziceți. Norocul face ca fetele conduse de Shelby (Chloe Grace Moretz) să nimerească fix în fosta casă a fraternității Delta Psi Beta, unde găsesc un Teddy (Zac Efron) lipsit de busola vieții. Treaba face ca soții Radner (Seth Rogen și Rose Byrne) să găsească cumpărători și intră într-o perioadă de probă de 30 de zile, timp în care trebuie să elimine dezmățul de lângă ei.

Față de primul film, Seth Rogen ajunge să urle mai puțin, fapt ce crește calitatea acestuia considerabil. Asta nu înseamnă că Neighbors 2 e lipsit de momente WTF (unul la vreo 5 minute), cel mai memorabil fiind asocierea dintre evrei și cuptor. Dacă n-ar fi aceste momente, s-ar vedea mai bine mesajele pe care scriitorii le-au pus în film pentru a justifica nevoia de a-l vedea: nevoia egalității între femei și bărbați, găsirea unui scop în viață și frica de a fi un părinte oribil. Dacă rămâi cu chestiile astea după ce vezi Neighbors 2, înseamnă că stilul în mare parte necioplit al comediei nu te-a îngrozit.

Chloe Grace Moretz face un rol credibil, mult mai ok decât în mizeria numită The 5th Wave, un film care bate aceeași placă a adolescenților care sunt speciali și salvează lumea din The Hunger Games, The Maze Runner, Divergent. Restul actorilor își continuă rolurile din primul film, fără schimbări care să iasă în evidență. Dacă v-a plăcut primul Neighbors, al doilea merită o oră și jumătate din timpul vostru. Intră în sălile de cinema începând de astăzi.

PS: Puncte bonus pentru departamentul de marketing și transformarea posterului pe modelul Civil War.civil-war-neighbors-2


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.