Rămăsesem un pic în urmă cu Marvel. Numărul mare de cazuri și faptul că eram aproape de booster și nu voiam să risc o infectare pe ultima sută de metri m-au ținut departe de sălile de cinema.

Sâmbătă dimineața am dat o fugă până la Ploiești, am luat niște bilete la Venom: Let there be Carnage și Eternals.

Venom

Prea multe nu sunt de zis, că știam ce se va întâmpla de la finalul primului film. Partea nasoală a celui de-al doilea film este că avem de a face tot cu o luptă cu un alt simbiot. Dacă mă întrebi ce-l face atât de special pe Carnage, n-aș ști ce să vă spun.

Cletus Kasady (Woody Harrelson) reușește totuși să fie mult mai interesant decât antagonistul primului film. Pentru că un film întreg numai cu acțiune n-ar fi prins tocmai bine, scriitorii (printre care se numără și Tom Hardy) au băgat și ceva dragoste în povestea lui Kasady. Chestia asta ar fi trebuit să mă facă să empatizez cu antagonistul dar, spre deosebire de The Mandarin (Shang-Chi), personajul lui Harrelson arată că merită prioritate la scaunul electric.

Tom Hardy nu are cu ce să surprindă în 97 de minute (surprinzător de scurt filmul). Personajul său nu evoluează deloc față de primul film, însă dialogul cu Venom este o idee mai bun.

Am ținut să-l văd pentru că Spider-Man: No Way Home mai are o lună și un pic și ajunge în sălile de cinema. De fapt, cam ăsta ar fi singurul motiv pentru care ar trebui să-l vedeți.

Eternals

O mână de ființe superioare ajung pe Pâmânt în urmă cu 7000 de ani și, de atunci, ne apără doar de niște monștri numiți Deviants. Pe ultimii i-au omorât pe la 1500. Or so they thought.

După 500 de ani, unii dintre ei au familii, alții au cariere pe care nu prea le-ar lăsa baltă. Practic, filmul este un pic ca primul Avengers – niște rotițe trebuie să fie unse pentru ca echipa să funcționeze așa cum trebuie.

În stilul caracteristic Marvel, premisa de la care personajele pornesc nu este conformă cu realitatea, așa că au loc niște conflicte interioare, niște răsturnări de situație și o luptă finală care arată din nou că binili învinge.

Un loc special în filmul ăsta îl ocupă cinematografia. Mi s-a părut drăguț că “dimensiunea” celor 7000 de ani este arătată prin cadre largi, simple. În multe dintre ele am fost absolut convins că Marvel a lăsat-o mai moale cu efectele speciale și că regizorului Chloe Zhao a putut obține ce și-a dorit direct din cameră.

Selma Hayek, Angelina Jolie, Gemma Chan (care a avut alt rol în Captain Marvel), Kumail Nanjiani, Richard Madden și Kit Harrington sunt cei pe care îi veți recunoaște.

Am avut bafta să prind o sală cu proiecție 2D. De văzut.