Știți când a ieșit primul Bad Boys? În urmă cu 25 de ani. De aici și întrebarea: ce mai pot face Will Smith și Michael Lawrence într-o perioadă în care lumea e foarte pretențioasă când vine vorba de sequels? Bad Boys For Life mi-a arătat joi seara că cei doi pot face în continuare multe.

Sunt trei mari componente ale unui film Bad Boys. Acțiunea, comedia și culoarea. Încă din trailer se vede că acțiunea e făcută să aducă aminte de primele două filme. Multe arme, multe explozii, multă viteză. Știind că totul se petrece în Florida polițiștilor Lowry și Burnett, n-am avut tendința să dau ochii peste cap. O singură scenă m-a făcut să întreb de ce naiba golește cineva un încărcător într-un singur om. Anyway…

Comedia este și ea în stilul Bad Boys pe care l-am descoperit în anii 2000. Bine, aici mai intră și alte nuanțe: ideea că băieții noștri au îmbătrânit, că vine o generație tehnologizată din spate și, deci pe tonul lui Danny “I’m getting too old for this shit Glover în Lethal Weapon. Sala a râs la multe faze, semn că Smith și Lawrence încă se pricep.

Culoarea este cea care completează acțiunea și dialogul filmului. Au dat băieții cu saturația în culori ca surdu-n clopot. Cumva, toată treaba asta arată bine și te transportă într-un Miami vibrant, în viteza a șasea, cu muzica la blană. Filmul nu este regizat de Michael Bay, însă cei doi băieți care s-au ocupat de asta au avut grijă să emuleze stilul acestuia: circle shots la greu, explozii și femei care nu poartă prea multe lucruri. Deci 2 din 3 lucruri pe care le vedem și în seria Fast & Furious. Cine știe, poate vedem un film cu toți la un loc.

În rest, prindeți și un pic de filosofie din filmul ăsta. Plus un twist care face toată acțiunea să merite.