La film: Ant-Man

scris de

in

Cel mai mic dintre eroii Marvel a primit șansa de a sta pe marele ecran pentru aproape două ore, timp în care m-a făcut să râd și să privesc furnicile cu alți ochi. Ant-Man este filmul care încheie a doua fază Marvel și mă face să visez la a treia, așa că iată lucrurile tari din film:

Michael Douglas mai tânăr cu 25 de ani. foto via Vulture.com
Michael Douglas mai tânăr cu 25 de ani. foto via Vulture.com

Michael Douglas este întinerit cu 25 de ani de aceeași companie care s-a ocupat de Brad Pitt în “The Curious Case of Benjamin Button”, de Patrick Stewart și Ian McKellen în “X-Men: The Last Stand” și de corpul firav al lui Chris Evans în primul Captain America. Cu o asemenea experiență, talentul oamenilor respectivi s-a văzut în deschiderea filmului, când personajul lui Douglas își dă demisia din SHIELD (aflați aici mai multe despre metodele folosite).

Hank Pym este un personaj de care îți pasă
Scott Lang este un personaj de care îți pasă

Spre deosebire de celelalte personaje din universul cinematic Marvel, Scott Lang este ăl mai oropsit dintre toți. Proaspăt ieșit din pușcărie, incapabil să își găsească de lucru și nevoit să plătească pensie alimentară pentru fiica lui, al cărei nou tată este taman gabor. Dacă pot fi un pic absurd, aș zice că lipsa bugetului pentru acest film (la “doar” 160 de milioane, Ant-Man a avut cel mai mic buget dintre filmele produse de Marvel) a dus la o atenție mai sporită asupra personajului. Prietenii lui Scott sunt, însă, parte a stereotipurilor: hispanicul care trăncăne inutil, dar tocmai asta îl scoate din belele, rusul insensibil și afro-americanul tip, care și în filmul ăsta ajunge să fure o mașină.

Nici de partea cealaltă a baricadei n-avem un personaj negativ șters. Personajul lui Corey Stoll este motivat de dorința de a fi mare în ochii mentorului său, pensionatul Hank Pym. De aici o dă în tipologia savantului nebun, care e în stare să-și vândă creația “oamenilor buni” de la HYDRA, totul pentru a primi confirmarea că e un om de succes.

Universul Cinematic Marvel, de mărimea unei camere obișnuite.
Universul Cinematic Marvel, de mărimea unei camere obișnuite.

Întrebare: cât de mult va fi fanul Marvel impresionat de un erou cât o furnică, fiind obișnuit să exploreze universul alături de Guardians of the Galaxy sau să dea cu o nucleară într-o armată de chitauri? Având în vedere că filmul a deschis în primul weekend cu puțin sub $60 de milioane, se pare că fanii au fost convinși. Nu e cel mai bun start pentru un film Marvel, însă criticii au fost blânzi, iar al doilea weekend se anunță a continua trend-ul bun al încasărilor.

Revenind la dimensiunile eroului, Marvel s-a descurcat foarte bine cu inserarea de explozii, chiar dacă majoritatea s-au petrecut la scară redusă. În afară de scena exploziei întregii clădiri, care n-a avut parte de cel mai de soi CGI, Ant-Man a livrat material de bună calitate. În rest, am avut parte de un omagiu adus procesului de micșorare și coregrafiei pe care fanii au văzut-o prima dată în benzile desenate.

Ant-Man-Marvel-ComicsFăcând parte din Universul Cinematic Marvel, filmul face referiri la Avengers (ba chiar mai mult, dar vă las pe voi să descoperiți) și pregătește terenul pentru următorul capitol: Captain America: Civil War. Stați până la final, ca să vedeți și ultimele secvențe.

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.