Probabil că noul antrenor al Barcelonei nu este salvarea pe care toți fanii o așteptau. Este totuși omul care îndreaptă echipa în direcția potrivită.

Am văzut primele două meciuri din noul sezon. Chiar dacă echipa nu este bine închegată, se văd schimbări. Primul pas pe care Koeman l-a făcut este să readucă pressingul în filosofia de joc. Ultimii doi ani au fost de-a dreptul deplorabili din acest punct de vedere și un motiv pentru care apărarea a fost atât de slabă. Olandezul știe un lucru simplu: iei mai puține goluri dacă ții mingea cât mai departe de poartă.

În ceea ce privește atacul, Griezmann e în continuare la fel de confortabil ca mersul pe cuie. Poate că antrenorul își va da seama că trebuie să-l folosească în poziția de vârf împins și să-l pună pe Messi pe banda dreaptă, unde poate fi mai eficient. Ansu Fati e vestea cea mai bună a sezonului, având deja 3 goluri în primele două meciuri.

Nu în ultimul rând: Coutinho. Germania i-a priit, iar Koeman a fost inspirat punându-l în spatele vârfului. Brazilianul are o libertate mai mare de mișcare față de epoca Valverde, pasează mai eficient. Vor urma și golurile.

Clement Lenglet a fost eliminat înainte de pauză, la scorul de 1-0 pentru catalani. Mă așteptam ca Koeman să se apere întreaga repriză secundă. N-a făcut-o. S-a terminat 3-o pentru catalani. Ultima victorie pentru catalani pe terenul celor de la Celta a fost în 2015.