Alt exemplu de Like pentru compasiune: Kiev

998155_648449578549191_1366553476_nVedeți imaginea asta? A început să circule pe Facebook în ideea că trebuie să arătăm vecinilor de la Est că suntem alături de ei. Cum? Printr-un check-in fictiv. (slow clap)

Din fericire avem reprezentanți în Parlamentul European. La o simplă căutare a cuvântului “europarlamentari”, rezultatul duce pe grupul social-democraților. Celor care sunt vizibil afectați de evenimentele de la Kiev le recomand să îi contacteze pe europarlamentari. Au datele de contact la vedere.

E mult mai productiv să iei legătura cu ei dacă dorești încetarea conflictului (au murit 100 de oameni, se poate numi așa), decât să dai check-in în Kiev din Drumul Taberei. E la fel de productiv ca lovirea pet-ului de asfalt.

 


Comments

4 responses to “Alt exemplu de Like pentru compasiune: Kiev”

 1. Dan, nu am dat niciodata like pentru o cauza sau un caz din acelasi motiv sugerat de tine. Am dat check-in pentru a atrage atentia celor din jur, care ca si mine pana mai ieri poate nu constientizau ce se intampla chiar langa noi. Cred de aceea ca acest checkin conteaza mai mult decat un Like. Dovada ca tu ai reactionat pe blog.

 2. Răzvan Florea Avatar
  Răzvan Florea

  Dan, orice formă de solidarizare cu o idee și care produce reacție (petul în asfalt a produs, check-inul se pare că deja produce, măcar prin postul tău pe blog) este suficientă. Nu toată lumea are timpul și resursele necesare să meargă la Roșia Montană, Pungești, Kiev sau să vorbească cu un europarlamentar. Dar cred că recunosc acest tip de oameni veșnic nemulțumiți, care de altfel, sper să nu mă înșel (dacă mă înșel, greșeala mea), nu se implică niciodată în nimic, doar critică ce fac ceilalți.

  1. Dan Pandrea Avatar
   Dan Pandrea

   Nu trimit lumea sa protesteze la Roșia Montană, Pungești, Kiev și în alte locuri în care se întâmplă lucruri neplăcute. Le arăt o soluție la îndemână: un mesaj către oameni care ne reprezintă la nivel european. Consider că este mai efectiv decât un share/like/check-in pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.