Justin Timberlake – The 20/20 Experience

*scriu articolul în timp ce ascult melodiile albumului, deci s-ar putea să constatați un anumit ritm sau o anumită măsură a cuvintelor.

După ce am rezolvat problema cu iTunes, am reascultat albumul The 20/20 Experience al lui Justin Timberlake, al treilea din carieră. Versiunea Deluxe are 12 melodii, majoritatea în care Timberlake și-a băgat picioarele în conceptul de “trebuie s-o facem de trei minute, ca să intre pe radiouri”. Suit & Tie are 5 minute jumate, al doilea single, Mirrors, depășește borna de 8 minute (despre ultimul a scris Pandutzu ieri).

Albumul are multe influențe, multe stiluri de producție. Dacă nu știați până acum, primele 10 piese au fost produse de Timbaland (ultimele 2 de Rob Knox), același care s-a ocupat de FutureSex/LoveSounds. Așa că influențele din 2006 se văd și acum. Mirrors are cam același stil cu What Goes Around… în ideea că are același feel orientat spre r&b-ul clasic. Aceeași idee se aplică și pentru melodiile Body Count și Dress On. Celelalte melodii reprezintă multe experimente de studio: sample-uri, filtre, compresări la greu și multe orchestrații. În esență albumul este inclus în stilul Neo Soul, ceva destul de nou pentru mine.

Ascultând albumul m-am întrebat de ce a luat-o Justin pe calea asta. Putea la fel de bine să lanseze niște melodii ușurele, dar cu feat-uri importante (sunt trei pe tot albumul) și fanele ar fi țipat în continuare. Chestia e că Justin a avut mereu tendințe spre stilurile astea, mai ales că multă lume spune că “he acts too black”.

Nu e singurul exemplu: în urmă cu 11 ani cineva se rupea de tradiția pop a albumelor sale și scotea un album de jazz și swing. E vorba de “Swing When You’re Winning”, al patrulea album semnat de Robbie Williams. Despre acesta Robbie spunea că reprezintă împlinirea unui vis.  Înregistrările au durat două săptămâni, un timp foarte scurt. La fel e și în cazul lui Timberlake: înregistrările au demarat la începutul lui iunie 2012 și au fost finalizate în luna iulie a aceluiași an.

De pe albumul lui Robbie au ieșit piese pe care le știu și acum. Albumul lui Justin va produce cu siguranță single-uri ce se vor propti în topurile Billboard. Voi ați ascultat albumul? Cum vi se pare? Dacă nu ați făcut-o până acum, îl puteți descărca de aici.

 


Comments

5 responses to “Justin Timberlake – The 20/20 Experience”

  1. credeam ca o sa fie un articol incarcat cu sentimente, dupa “Pfoai! Nici nu stiu de unde sa incep articolul despre albumul lui Timberlake! Atat de bun e!”

    1. Nu scriu “cu sentimente”, de cele mai multe ori ma pun in pielea producatorului, incerc sa vad ce a vrut sa faca si cum.

      1. bine, atunci mai profund:))).

  2. […] pus sub acuzare Chinezii construiesc autostrăzi la alții 1000 Euro salar pentru un tractorist Justin Timberlake – The 20/20 Experience Self management în Țara Oașului O cerere logică Louis Vuitton Ucraina are […]

  3. […] imposibil să nu îl bag pe Justin Timberlake în secțiunea asta. Albumul “The 20/20 Experience” s-a vândut în aproape un milion de exemplare, un lucru cu care nu ne-am mai întâlnit de ceva […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.