Categories
Film

Justice League: când nici Joss Whedon nu te poate salva

DC vs Marvel este unul dintre acele dueluri din categoria Apple vs Microsoft sau Barcelona – Real Madrid. Pe mine nu m-ar deranja ca DC să producă filme foarte bune. Deși a reușit cu Wonder Woman, Justice League este o tocăniță fără gust, cu accente de ingrediente stricate. Și aici nici măcar Joss Whedon nu poate drege busuiocul.

Puțin context: Zack Snyder a trebuit să se retragă din cauza unor probleme de familie. În locul său a venit Joss Whedon, omul responsabil de primele două filme Avengers. Pentru că Whedon e “God of the nerds”, au avut loc rescrieri de scenariu și filmări suplimentare. Iar asta, inevitabil, a cauzat probleme.

Prima dintre ele este raportul dintre personaje. În Justice League le veți vedea atât gritty, a la Snyder, cât și cu miștourile la purtător, după chipul și asemănarea lui Whedon. Asta n-ar fi o problemă, dacă Warner Brothers ar fi băgat mai multe filme până la Justice League, ca să cunoaștem mai bine personajele. De aceea, dialogurile sunt slabe, chiar forțate, oricât de mult s-a chinuit Whedon să le facă mai suportabile (se acordă diplomă de participare).

Doi. Cavill a venit la filmările suplimentare cu o mustață cauzatoare de erecții pentru chopperiști. Din varii motive, Warner Bros a hotărât să o acopere prin CGI. De aceea, ajungi să te întrebi dacă Henry Cavill a avut soarta lui Paul Walker pe timpul filmărilor. CGI-ul este oribil, mai ales că este aplicat emblemei Justice League. Chiar și scena de final, de după croll, arată un Cavill complet desfigurat de comanda “Content aware fill” din Final Cut sau în ce naiba o fi fost editat filmul.

Antagonistul este extrem de șters. Nu știu cât de badass era Steppenwolf prin benzile desenate, dar în filmul ăsta nu dă niciun fel de emoție că băieții noștri o vor mierli. De fapt, singurul moment în care am crezut că se va lăsa din nou cu piatră de mormânt a fost când Superman a returnat acel “Do you bleed” celebru.

Salvarea vine de la Ezra Miller și Jason Momoa. Pe primul îl prinde bine rolul de inadaptat social, iar pe al doiliea îl prinde și mai bine de bad boy cu propriul drum spre izbăvire.

De fapt, ăsta ar fi și motivul pentru care v-aș recomanda să mergeți să vedeți Justice League. În rest, lăsați-vă așteptările la ușa de la intrare și îndesați-vă cu popcorn.

3 replies on “Justice League: când nici Joss Whedon nu te poate salva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.