Jessica Jones și Netflix în România

scris de

in

Că vine în ianuarie sau nu (înclin să cred că nu), Netflix va ajunge și la noi cel mai probabil în cursul anului următor. O apariție pe care o aștept cu foarte mare interes, dacă americanii vor oferi utilizatorilor conținutul atunci când apare, nu după un an. Unul dintre capitolele conținutului Netflix este serialul “Jessica Jones”, bazat pe povestea “Alias”, din seria benzilor desenate Marvel.

Dacă sunteți fani ai filmelor de lung metraj Marvel, Jessica Jones o să vă surprindă, ba chiar va șoca pe alocuri. Acțiunea Jessica Jones se petrece în același univers cinematic în care Captain America și Iron Man își vor da la gioale începând cu luna mai. Și cam aici se opresc legăturile dintre serial și mai celebrele filme. Netflix a ales să ofere serialelor Marvel (Daredevil e tot de ei făcut) o latură mai gritty. Scenele violente, tratarea rănilor “la vedere”, consumul masiv de alcool și scenele de sex nu fac din serial o oportunitate de a petrece timp în fața televizorului cu întreaga familie.

Până la urmă este ecranizarea pe care personajul Jessica Jones o merită, având în vedere premisa de la care pornește serialul: după încercări ratate de a fi supererou, Jessica Jones pornește o carieră de detectiv particular într-un New York care este încă afectat psihic de evenimentele petrecute în primul film Avengers. Și dacă tot vorbim de psihic, personajul negativ al serialului este Kilgrave, jucat atât de bine de David Tennant, încât mă duce cu gândul la reclama Jaguar și întrebarea retorică “Ce-i face pe britanici atât de buni în a fi movie villains?”

Jessica Jones (Krysten Ritter) poate să ducă mai mult decât alții, atât la băutură, cât și la greutate și bătaie încasată și poate să zboare la fel de bine cum știe the Hulk să lucreze cu goblenuri. Astea sunt super-puterile de care Jessica se poate folosi în lupta împotriva lui Kilgrave, antagonist ce poate controla voința celor din jur prin vorbe. Personajul lui Tennant este foarte captivant pornind numai de la puterile sale, însă scriitorii i-au oferit o latură bolnavă psihic, ce-și găsește rădăcinile în relația defectuasă cu părinții și o iubire refuzată. Cireașa de pe tort o reprezintă interpretarea lui Tennant, care îi adaugă lui Kilgrave acea aroganță specific britanică (împreună cu vestimentația impecabilă).

Serialul e cu atât mai interesant, cu cât fiecare personaj ce intră în contact cu Jessica poate fi controlat de Kilgrave fără ca absolut nimeni să știe. Așa că, pe parcursul sezonului nu ai cum să știi ce personaje sunt bine intenționate sau nu. De aceea, Kilgrave e unul dintre cei mai de apreciat antagoniști din universul Marvel (nu că asta ar spune multe, în afară de Loki nu a strălucit nimeni). Două alte nume ies în evidență în serial: Luke Cage (alt super-erou, va avea parte de propriu serial în 2016, tot pe Netflix) și Trish Walker (Hellcat în benzile desenate, acum e redusă la un simplu moderator de radio).

Jessica Jones reprezintă episodul al doilea din drumul către “Defenders”, un soi de Avengers mai de cartier. Grupul e format din Daredavil, Jessica Jones, Luke Cage și Iron Fist. Ultimii doi urmează să aibă propriul serial tot în 2016.

Așadar, dacă Netflix vine în România în 2016, la pachet cu toată seria Marvel pe care o produce, bring it on!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.