iStyle nu știe să traducă articole de pe AppleInsider

scris de

in

iStyle are un site pe care cineva scrie articole mai mult sau mai puțin corecte despre tot ceea ce înseamnă Apple. Unul dintre ele, “Eșecul serviciului Ping a contribuit la succesul platformei Apple Music”, are atât de multe greșeli, încât face mai mult rău decât bine brand-ului american. Originalul e aici.

Ping, primul serviciu de muzică al celor de la Apple, a debutat în 2010, însă pur și simplu nu s-a putut ridica la înălțimea așteptărilor.

Ping nu a fost serviciu de muzică, ci o rețea socială integrată în iTunes. De-asta am o problemă și cu titlul, pentru că eu nu văd cauzalitatea (Apple Music e un serviciu de media streaming).

Popularitatea smartphone-urilor și a rețelelor de socializare sunt două procese care s-au generat reciproc, și nimic nu ar putea opri acest trend: în App Store au apărut valuri de noi aplicații și servicii.

Bine ați venit în 2010!

În zilele acelea, iTunes era un serviciu destul de popular, iar afacerea din industria muzicală a celor de la Apple era mai mult decât o simplă ramură de business de succes, însă, desigur, trebuia să se reacționeze cumva la apariția Spotify.

Destul de popular? Era cel mai mare magazin de muzică din lume. Spotify s-a lansat în State abia în 2011 și oricum Jobs era împotriva streamingului. Încă o dată: Ping s-a vrut rețea socială!

Astfel că cei din Cupertino, văzând șansa oferită de rețelele de socializare, și-au închipuit un viitor în care vor construi propria platformă. Se zvonește că proiectul a fost un eșec total.

Cum adică “se zvonește”? Ping n-a stat pe piață decât 2 ani, timp în care a ocupat degeaba un tab în iTunes.

Practic, conceptul nu avea nicio problemă, de vreme ce o serie de muzicieni faimoși au susținut Ping, iar în primele 24 de ore s-au conectat un milion de utilizatori.

O serie adică Lady Gaga și Chris Martin. Și faptul că ei promovau serviciul asta nu înseamnă că nu a fost un concept prost. Apple s-a încăpățânat și a introdus aceeași componentă socială și în Apple Music, sub numele de Connect. Ultima postare a celor de la Coldplay pe această secțiune este de acum 10 luni.

Afacerea din domeniul muzicii a celor de la Apple a fost condusă până în luna august a anului curent de Iovine, care a fost înlăturat din cauza eșecurilor înregistrate la categoria conținut unic.

Iovine a trecut pe poziția de consultant pentru că la 65 de ani nu prea îți mai arde să stai ore întregi la birou.


Comments

One response to “iStyle nu știe să traducă articole de pe AppleInsider”

  1. Viorel Petre Avatar
    Viorel Petre

    Din pacate preluarile de articole la noi se fac fara ca acea persoana sa faca traducerea si adaptarea, nu mai zic de verificarea informatiilor…istyle e doar un exemplu, am vazut zeci de articole traduse pe genunchi…nu dau exemple ca sa nu lezez persoanele in cauza dar sunt mari bloguri de tech/it din Romania, persoanele in cauza se stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.