Categories
Film

Iron Fist, sezonul 2

Am terminat al doilea sezon din Iron Fist. Înainte să mă apuc să scriu despre el, nu-mi aduceam aminte exact dacă am tratat primul sezon în vreun articol. La cât de varză a fost, a primit doar câteva cuvinte într-un articol de round-up. În fine.

Se vede că al doilea sezon e unul de tranzit. Au avut atât de multe de reparat, încât Danny Rand nu mai e chiar personajul principal. Și nici măcar n-au mai lungit-o ca-n primul sezon. Așa că au terminat-o în doar 10 episoade. 

Personajul negativ principal e Davos din primul sezon. Asta arată că Marvel n-a renunțat la a ne băga pe gât antagoniști ce sunt în oglindă față de eroi. Iron Man – Obadiah Stane, Captain America – Red Skull, Thor – Loki, Luke Cage – Bushmaster etc.

Pe lângă acesta, o mai primim și pe Mary Walker. Rolul ei e de a aduce un pic de imprevizibilitate sezonului, că-n rest e cam totul clar. Asta până când pe Danny îl apucă altruismul și decide că n-are de gând să mai fie Iron Fist.

Da, același episod prin care a trecut și Spider-Man, în al doilea film al lui Raimi. Și Iron Man, în al doilea. Și Superman și Batman v Superman. Practic, a doua întâlnire cu eroul tinde să fie momentul în care acesta își pune la îndoială destinul.

Dar, la fel ca în celelalte filme, sezonul al treilea din Iron Fist pare să fie cel în care Danny va recăpăta puterile. De fapt, ultima scenă a sezonului ne confirmă treaba asta.

În rest, dialogurile sunt o idee mai decente, scenele de bătaie sunt închegate binișor și nimeni nu folosește arme de foc. În afară de Mary Walker. 

N-am de ce să vă recomand al doilea sezon din Iron Fist. Nu dacă nu ați urmărit colțul de univers Marvel. Pentru cei care au urmărit de la primul sezon Daredevil, Iron Fist Season 2 e decent.

PS: Sokovia este menționată și vedem o scenă de acolo. În MCU, Sokovia are graniță comună cu Maramureșul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.