De peste o săptămână m-am tot jucat cu un iPod touch de ultimă generație și pot spune că am făcut o alegere bună când l-am ales. Iată și de ce:
Lasă HTC-ul să respire. Am ales să fac din HTC Wildfire un telefon și atât: voce și SMS. iPod-ul a preluat tot ce înseamnă funcții de smartphone. Veți spune că nu sunt sănătos, am Android și iOS. De ce nu un Nokia 1100 și iOS? Simplu: Android-ul mai este folosit la ceva: HTC Mobile Hotspot.
Retina display și alte alea. Da, ecranul e fantastic, mai ales că Wildfire este un amărât de QVGA la care orbești uitându-te la text. Apoi avem designul, camera video HD, webcam-ul, tona de aplicații, Game Center și, binențeles, iPod-ul.
Da’ știe muzică? Păi dacă n-ar ști ar fi inutil, cu mențiunea că faimoasele căști Apple nu sunt chiar grozave. Or avea ele un sunet clar dar la capitolul fidelitate lasă de dorit. E bine că există pe fir și un microfon, ca să poți vorbi pe Skype și alte VoiP-uri. Cu niște căști decente poți pune în valoare iPod-ul, mai ales că are câteva preset-uri drăguțe de egalizator, pentru a mulțumi criticul de muzică din tine.
Știu că e subțire. Se rupe? Apple zice ca are vreo 7.8mm, dar tabla de pe spate e rezistentă, chiar dacă adună praf, amprente și zgârieturi mai ceva ca un câine ce strânge cu pasiune toți puricii. Faptul că e subțire îți poate da bătăi de cap în momentul în care vrei să operezi butoanele: volum și sleep/wake.
Bateria? In condițiile în care stau pe net și când sunt pe drum, ascult muzică, twitter, facebook, iFighter și Gun Brothers, mail și reader, bateria reușește să depășească performanțele HTC-ului (țineți minte că pe HTC nu mai rulează njdemii de programe în background) Dacă ar fi să nu ajung într-o noapte acasă, a doua zi aș avea suficientă baterie ca să-mi verific toate cele și să mă distrez puțin.
Camera filmează hașde? Câți megapixeli are? Aici lucrurile nu stau tocmai roz, deși iPod-ul filmează la rezoluție de 720p, instantaneele (fain cuvânt) au o rezoluție de 0.7MP (ca să vă faceți o idee primul telefon cunoscut care a avut 1MP a fost Nokia 7610, anunțat în martie 2004). După cum puteți vedea în poza din stânga, calitatea imaginii nu este ca a unui Nokia N8, iar din punctul meu de vedere este bună doar pentru Twitpic și rudele sale. Cât privește camera video, aici lucrurile stau puțin mai bine. Nu filmează Full HD ca un HTC Sensation, dar măcar își face treaba:
http://www.youtube.com/watch?v=45QAwNqgODw
Trebuie să devii adeptul satanismului ca să te înțelegi cu iTunes? Din punct de vedere al player-ului: nu. Din punct de vedere al programului de sincronizare a datelor: nu… sau cel puțin nu i-am explorat eu toate trăsăturile. Un neajuns pe care l-am descoperit chiar a doua zi după ce am cumpărat iPod-ul este sincronizarea proastă a contactelor cu Google: nu vrea să mi le ia pe toate, doar pe cele dintr-un anumit grup (My contacts sau ceva asemănător).
În concluzie: merită să dau un porcoi de bani pe el? Nu, în niciun caz! Deși iPod-ul reușește cu succes să înlocuiască aproape toate funcțiile unui telefon (îi lipsește antena GSM și GPS-ul), prețul de comercializare în România e de toată jena. La eMag e undeva la 1060 lei, dar pe minunatul okazii.ro îl puteți găsi mult mai ieftin, în stare nouă. Pentru muzică, jocuri și net oriunde (da, oriunde, mai jos vedeți și viteza măsurată undeva pe E85, în timpul unei ploi torențiale) un iPod touch, chiar și de 8GB merită investiția:
[nggallery id=44].
*puteți să înlocuiți cuvântul din titlu cu orice alt feature pe care l-am enumerat mai sus.
Leave a Reply