iPod a ajuns la final

scris de

in

În 2001, Apple invita presa la un mic eveniment prin cuvintele “It’s not a Mac”. 16 ani mai târziu, iPod intră în istorie, prin scoaterea din ofertă a modelelor iPod shuffle și iPod nano. Singurul rămas este iPod touch, care e mai mult iPhone decât iPod.

Cele două modele au fost lansate în septembrie 2005. De atunci, iPod shuffle a trecut prin patru generații, în timp ce nano a primit șapte iterații. iPod nano a devenit cel mai popular mp3 player din lume, iar prin a 6-a generație a stârnit interesul publicului pentru gadget-uri ce pot fi purtate la încheietură. iPod shuffle a reprezentat obsesia Apple pentru minimalism, a treia generație fiind livrată fără clasicele controale de playback (au fost mutate pe firul căștilor).

Dispariția nano și shuffle de pe site-ul Apple nu e o surpriză. Vânzările de iPod-uri sunt în declin de ani buni, în timp ce serviciile precum Apple Music și iCloud Drive aduc din ce în ce mai mulți bani. La cum merg lucrurile, următoarele servicii ce se pregătesc să intre în istorie sunt iTunes Movies și Movie Rentals.

Odată cu dispariția iPod-urilor, Apple confirmă încă o dată că epoca Steve Jobs este definitiv încheiată. O fi bine sau nu, rămâne de văzut cum poate Apple să stârnească același nivel al entuziasmului prin produsele și serviciile pe care le pregătește.

PS: Gama iPod touch a fost redusă la două modele: 32GB ($199) și 128GB ($299)

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.