Apple a anunțat astăzi noul iPhone SE. Din păcate pentru iubitorii de telefoane mici, ecranul de 4″ dispare. În locul său apare cel de 4.7″, asta pentru că noul iPhone SE este un iPhone 8 cu componente de generație actuală (aproape).

La interior se află același procesor A13 de pe mult mai scumpele iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Cu un ecran mai mic, deci o rezoluție mai mică, așteptați-vă ca noul iPhone SE să fie cel mai puternic model în testele de benchmark.

Ecranul este în mare parte același de pe iPhone 8, însă fără tehnologia ForceTouch. Mai nimeni n-o să-i ducă dorul. Sub ecran avem același TouchID, pentru cei care nu sunt mulțumiți de FaceID.

Capabilitățile de fotografiere fac din noul iPhone SE singurul model din actuala generație care are un singur senzor pe spate. Știți deja povestea: 12 megapixeli, înregistrare video 4K 60p și Portrait Mode. Cu alte cuvinte: este camera de pe iPhone XR. Aici e o mică dezamăgire – vechiul iPhone SE a luat camera direct din generația momentului. Noul iPhone SE se folosește de cea a generației anterioare.

Vechiul iPhone SE avea o cameră frontală mult mai slabă decât frații de generație (iPhone 6S și iPhone 6S Plus). Deși cea de pe noul SE este vizibil mai bună, tot nu se ridică la același nivel cu iPhone 11 (doar 7 megapixeli, față de 12). Cu toate astea, selfie-urile ar trebui să iasă bine în lumină naturală.

Culorile: negru, alb, roșu. Ultima dintre ele contribuie și la lupta împotriva HIV. Alte funcții: încărcare wireless, rating IP67.

Prețul: de la $400 în State, pentru versiunea de 64GB. Un iPad mini 5 are același preț, iar în România costă 2250 lei în afara ofertelor. Cam același preț ar trebui să avem și pentru noul iPhone SE.

Vi-l luați?

PS: Pentru cei care plâng după dimensiunile vechiului iPhone SE, așteptați până în toamnă.

https://www.youtube.com/watch?v=SQIbeAk-bFA