Categories
Tech

De ce iPhone 8 e o idee bună

iPhone 8 și iPhone 8 Plus au intrat la precomandă. Săptămâna asta ar trebui să le vedem prin magazine. Deși toată lumea așteaptă iPhone X, sunt câteva motive pentru care iPhone 8 este o idee bună pentru următorii doi ani.

Costuri mai mici

iPhone 8 este cu 30% mai ieftin decât iPhone X. Și aici pot încheia articolul. Dar poate vreți invers. iPhone X este cu 43% mai scump decât iPhone 8. Și aici trebuie să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de toate lucrurile de pe X. Și dacă e nevoie să faceți rată de cel puțin €1190. Dacă da, rămâneți la iPhone 8.

Core features care contează

Procesor A11 – checked. Cameră de 12 megapixeli, cu filmare 4K 60fps – checked. Încărcare wireless – checked. Display True Tone – checked. Minim 64GB – checked. Benchmark-uri care rup Qualcomm-ul în două  – double checked!

Ideea e că Apple pune la dispoziție noi API-uri în fiecare an. Asta înseamnă aplicații mai solicitante. Iar următoarea generație de aplicații va avea nevoie de ce-i mai bun la ora actuală.

Chestii punctuale

Aici intră Touch ID. E un moment asemănător cu scoaterea jack-ului audio de pe iPhone 7. Unii spun că Face ID e de bine, alții nu. Vom vedea. Cert e că Touch ID e perfect utilizabil și sigur.

Design-ul nu s-a schimbat mult de la iPhone 6 încoace. Însă 8 ar trebui să fie cel mai plăcut din punct de vedere tactil. Rămâne să-l vedem în magazine.

AR-ul încă nu mă convinge. Nu văd multă lume folosindu-se de mese pentru a juca diverse. Pentru magazinele de fashion, beauty și mobilă (vezi IKEA), AR-ul oferă oportunități majore.

Revin la preț: pentru cei care au cumpărat un iPhone 6S de 64GB, un iPhone 8 de aceeași capacitate este cu €50 mai ieftin.

Într-un fel, iPhone 8 devine un iPhone SE pentru actuala generație a telefoanelor din Cupertino. Iar asta nu e deloc rău, având în vedere succesul smartphone-ului de 4″.

foto via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.