Apple are un parteneriat cu (PRODUCT) RED™ încă de pe vremea iPod-urilor, o parte din încasări fiind destinate luptei continentului African împotriva SIDA. Începând cu 24 martie, americanii pot comanda de pe site-ul Apple un iPhone 7 Product Red sau iPhone 7 Plus Product Red. Specificațiile nu se schimbă*, însă, așa cum spuneam și mai sus, o parte din profit merge către brand-ul înființat în 2006 de Bono (U2).

Deși nu există date privind procentul din profit care merge spre Product Red, Apple a reușit să doneze $70 de milioane până în aprilie 2014, vânzând iPod-uri și accesorii de culoare roșie. Odată cu lansarea noilor iPhone-uri roșii, sunt convins că sumele destinate luptei împotriva SIDA vor crește simțitor.

iPhone 7 product red

Tot astăzi, Apple a făcut un pic de curățenie și în gama de iPad-uri. Astfel, iPad mini 2 este scos din ofertă, după aproximativ 3 ani și jumătate de comercializare.

iPad Air este și el tras pe linie moartă, locul fiindu-i luat de tableta numită simplu “iPad”. Vine cu procesor A9 pe 64 biți (exact ce găsim și pe iPhone 6S și iPhone SE), cameră de 8 megapixeli, ecran Retina de 9.7″, în versiuni WiFi only și WiFi+LTE. Prețul pornește de la $329, pentru versiunea WiFi de 32GB. Și când te gândești că primul iPad costa $499, pentru 16GB de stocare…

iPad 2017

Singura versiune 7.9″ păstrată de Apple este a patra generație iPad Mini, mai scump cu $70 decât iPad, cu un procesor mai slab, dar cu 128GB dedicați gestionării fișierelor și aplicațiilor.

Fanii așteptau un update semnificativ pentru iPhone SE, însă este foarte posibil ca lansarea din toamnă să aducă versiunea de 4.7″ în zona entry-level Apple (oricât de amuzant ar suna asta), iar modelele de 5.5″ și mult zvonitul iPhone 8 (X, Pro, sau cum l-o boteza Tim Cook) să fie principalele surse de profit pentru producătorul din Cupertino. Până atunci iPhone SE va fi comercializat în versiuni de 32GB și 128GB.

Nu-mi place să mă arunc în hora zvonurilor așa că revin la subiectul principal, și spun că iPhone 7 Product Red nu arată rău deloc. Aștept să-l văd la noi în magazine.

*iPhone 7 (PRODUCT) RED™ va fi comercializat în variante de 128 și 256GB, începând cu €749 (preț valabil în State).