iPhone 4S: campania de o zi


Este prima campanie semnată de Blogal Initiative căreia îi dau curs și căreia îi dau un nume: Blitzcampaign.

Să vedem cine, ce și cum. La începutul lui Octombrie ne trezeam că Apple în sfârșit anunță urmașul terminalului iPhone 4. Păstrând aproape același design, oamenii din Cupertino au adăugat 4 caracteristici mari și late: procesor dual-core de 1GHz (underclocked la vreo 800 MHz), o cameră fantastică (din câte am văzut prin review-uri și pe Youtube) de 8MP, ce filmează Full HD, Siri (care va fi foarte amuzant de folosit, mai ales că accentul meu nu e chiar tocmai Shakesperian) și iOS 5.

Apreciez gadget-ul din mai multe puncte de vedere: este frumos, este bine construit, este plăcut la atingere, vine cu o grămadă de chestii în el atât pe partea de hardware, cât și pe cea de software, este un icon al design-ului și calității, se mișcă repede și este bine integrat în tot ecosistemul Apple. Mai presus de toate aceste motive, principala caracteristică ce mă atrage la el este camera.

Ca să vă lămuresc, prin 2004 mi-a intrat pe mână prima cameră video digitală. Pe scurt câteva date: mediul de stocare era un miniDVD de 1.4GB, capabil să înregistreze maxim o oră, iar rezoluția maximă pe care o putea capta era de 720×576 (timp de 20 de minute). Era jalnică în condiții de iluminare slabă, iar autonomia era undeva sub două ore. Sony a pus la dispoziție și un soft de conversie și editare video, numit Image Mixer, care nu a mai vrut să fie compatibil cu sistemele de operare de la Vista în sus. Deci nașpa.

În comparație, jucăria asta numită iPhone 4S înregistrează Full HD (1920×1080), are un blitz ce te poate ajuta în condiții speciale și (ca să vedeți cât de geek sunt) stabilizatorul de imagine a fost îmbunătățit semnificativ, iar rezultatele se văd. Acesta ar fi principalul motiv pentru care mi-aș dori un iPhone 4S, iar acesta a fost lansat aseară, în cadrul magazinului Vodafone din Plaza România. Evenimentul a fost intens mediatizat, astfel încât blogosfera (cu mic, cu mare) s-a adunat pentru a asista la prezentarea terminalului.

Dacă nu ați ajuns aseară, iPhone 4S este disponibil începând de astăzi în magazinele Vodafone din țară. În ceea ce privește party-ul de aseară, imediat vin cu detalii incendiare.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.