iPhone 4, poate cel mai frumos telefon de până acum

scris de

in

Țin minte și acum cum am ajuns să dețin primul meu iPhone. Era 2011 și tocmai intrasem în familia Android, cu un HTC Wildfire cumpărat din primul salariu. La ceva timp, am prins un iPod touch la un preț bun pe Okazii (remember Okazii?). Ecosistemul m-a prins repede, ajungând să folosesc mai mult iPod-ul decât telefonul. 

Ce-i drept, iPod-ul avea ceva minusuri hardware. Da, era subțire, da avea ecranul retina și da, arăta foarte bine. Dar ecranul nu era IPS, spatele se umplea imediat de zgârieturi, iar capabilitatea camerei era o glumă: fotografii de 0.7 megapixeli și filmare 720p. 

Așa că în vara lui 2012 m-am îndreptat către un iPhone 4. Nu eram departe de lansarea iPhone 5, așa că oferta a fost bună. După o scurtă negociere, telefonul ajungea pe biroul meu. 


La 5 ani distanță, cred că iPhone 4 rămâne cel mai frumos telefon care a ieșit din creionul lui Ive. Sticla de pe ambele părți și banda din oțel erau atât de reușite, încât nici Antennagate nu a reușit să încetinească vânzările. 

E telefonul care a generat atât interes, încât Alex ajunsese să îl vândă cu peste 10000 lei la precomandă. 

Era diferit, era bine și deștept construit. Aveam să aflu cât de deștept în două cazuri când am scăpat telefonul pe gresie. Sticla de pe spate s-a crăpat la fel de ușor precum se crapă pepenii vara. Din fericire, înlăturarea celor două șuruburi permitea înlocuirea cu ușurință a componentei. 


În ciuda fragilității sticlei, telefonul lăsa impresia de soliditate, lucru pe care aluminiul folosit azi nu reușește să îl transmită. Rezistența butoanelor de volum și deblocare, precum și comutator de “Silent Mode”, ofereau o satisfacție în momentul în care le foloseam. Nu că modelele recente n-ar avea butoane bune, însă iPhone 4 a fost primul care să ofere un asemenea nivel al calității. 


Și dacă tot am adus vorba de telefoanele din ultimii ani, potopul de modele din China, toate arătând aproximativ la fel, au afectat originalitatea celor mai recente handset-uri desenate în Cupertino. Până la urmă e greu să produci ceva original când chinezii copiază și apoi alterează în toate formele posibile. 

iPhone 4 vs iPhone 6S. Care arată mai bine?
Totuși nu sar în hora celor care spun că zilele design-ului deosebit pentru un iPhone se află în trecut. Vedem ce vom primi în septembrie. 


Comments

One response to “iPhone 4, poate cel mai frumos telefon de până acum”

  1. Intradevar un telefon care a facut istorie. Probabil cel mai reusit iPhone dar vremurile se schimba. Evoluam , redefinim frumosul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.