iPad si putina indoiala

Asteptam cu mare interes ziua asta de 27 ianuarie. Nu, nu din cauza examenului, ci datorita Keynote-ului pe care Steve Jobs l-a sustinut (astept sa-l vad).

S-a lansat cu mari surle si trambite produsul numit iPad, sau fratele mai mare al iPhone-ului. Cu siguranta ca Jobs a stiut sa-si puna in lumina noua bijuterie si sunt convins ca a folosit cuvinte precum “amazing” si “unbeliveable”. Cu toate astea, nu vad cozile de pe vremea iPhone-ului formandu-se la usile magazinelor Apple.

1. Nu as da mai multi bani pe un dispozitiv mai mare, mai greu si mai greu de carat, pentru a face aceleasi lucruri (treaca de la mine functia de eBook);

2. Sistemul de operare este un iPhone OS modificat pentru rezolutia ecranului iPad-ului. Aici se ridica niste semne de intrebare, chiar foarte multe, revin mai tarziu cu ele.

3. Tastatura virtuala este utilizabila corect doar in pozitia de sezut (ce te faci daca esti in picioare, cauti spinarea unui coleg?)

4. Specificatiile tehnice in raport cu pretul pier in defavoarea unui competitor neasteptat: Apple Macbook.

Bine, nu ma refer chiar la Macbook, ci la Modbook. Acesta este cu adevarat un Apple Tablet deoarece, pentru doar 200 de parai in plus ai parte de (incercati sa respirati in timp ce insir avantajele):

– Procesor mult mai rapid;

– Rezolutie mai mare si un ecran cu o diagonala mai mare;

– Hard Disk mai mare;

– Memorie mai mare;

– Unitate optica;

– Posibilitatea de a desena (Deviantartistii stiu de ce);

– Conectori precum USB si Firewire;

– Sistemul de operare Mac OS (varianta de pe iPad este foarte limitata)

– Webcam;

– Iesire video.

Exceptand o tastatura mai rudimentara la Modbook, iPad-ul cam are de furca si trebuie sa aiba niste campanii foarte interesante pentru a scoate banii (de la 499$) din buzunarele fanilor.

Update: baietii de la Apple incep sa o ia pe aratura. Cum poti sa zici ca ai un browser mai bun ca un laptop, din moment ce nu poti sa te uiti la continutul flash?

1 Comment

  1. Salutare,

    Vroiam doar sa zic ca diferenta intre Modbook si iPad nu e doar de 200 de $. Din cate am inteles, te costa 800 de $ daca ai tu un Macbook pe care sa ti-l transforme ei intr-un Modbook. Altfel ti-as fi scris acum de pe el. Cat despre iPad…a fost primul gadget pe care l-am vazut si am spus: “Ok, la ce-mi trebuie mie asta?”. E doar un iPhone supradimensionat.

    Merci,
    Adi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.