iOS 6: bring it!

Sistemul de operare al produselor ultraportabile Apple începuse să simtă în ceafă respirația grea a Android Ice Cream Sandwich și a evangheliștilor ce propovăduiau utilitatea widget-urilor și a customizării intense. Pentru a-i mai tempera puțini pe băieți Scott Forstall a prezentat aseară iOS 6, sistemul de operare ce va fi disponibil din toamnă, cel mai probabil cu ocazia lansării următoarei generații a iPhone.

Forstall s-a lăudat cu peste 200 de noi funcții, însă două dintre ele sunt foarte importante pentru mine. Prima dintre ele este integrarea Facebook și, după cum spuneam acum câteva zile, îmi dă speranța că băieții lui Mark chiar vor scrie o aplicație bună pentru această platformă. Pentru cei care folosesc aplicația iOS, Facebook este un chin suprem: merge încet, se închide, afișează lucruri aiurea și așa mai departe. Integrarea Facebook în iOS este asemănătoare celei a Twitter și dacă merge precum cea din urmă, atunci Apple va fi făcut o treabă bună.

A doua funcție importantă este de găsit în aplicația de Mail, unde voi putea să atașez fotografii și clipuri video. În momentul de față nu se poate face asta direct din mail: trebuie să intru în photo gallery, să selectez ce-mi trebuie și apoi să selectez opțiunea de a trimite prin mail. Deși la prima vedere nu pare mare lucru, pentru mine este o îmbunătățire absolut necesară.

Alte funcții de notat sunt renunțarea la Google Maps și implementarea unui sistem propriu, o aplicație de administrat tot felul de bilete (cinema, avion etc.), moduri suplimentare de a gestiona apelurile respinse, full screen browsing pentru Safari și Facetime pe conexiuni 3G. Aștept să văd și App Store-ul redesenat.

Deci cine vinde un iPhone 4?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.