În această seară (pe la 8), Apple va da drumul la robinetul iOS 12 pentru toată lumea. Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă o nouă versiune pe un telefon mai vechi (iPhone 6S), iată lucrurile pe care le-am remarcat după 3 luni de folosire.

Group Notifications este de departe cea mai bună funcție, mai ales dacă primiți notificări cu duiumul. Acum sunt grupate în funcție de aplicație. De asemenea, notificările vor fi ascunse în perioada Do Not Disturb. Eu am setat în fiecare zi între ora 22 și 7 dimineața. E mișto că lipsa notificărilor mă fac să nu mai ridic telefonul de atâtea ori.

iOS 12 aduce îmbunătățiri la dubla autentificare. Afișează un buton către Passwords (echivalentul Keychain Access de pe Mac) de unde pot copia rapid o parolă. Când primesc prin SMS un cod din 6 cifre, iOS 12 știe să-l pună automat în câmpul de parolă.

Importarea fotografiilor dintr-o sursă externă este acum mai prietenoasă. Ba chiar pot transfera clipuri video direct din aparat, dacă vreau niște story-uri mai de soi. Față de iOS 11, iOS 12 știe să încarce thumbnail-urile mai repede și să arate progresul transferului.

Alte chestii de luat în calcul: iOS 12 este mai stabil și o idee mai rapid. Siri Shortcuts este în fază incipientă, nu multă lume își va bate capul cu ea. Cei care au iPhone X se vor distra rău cu Memoji.

PS: Aștept update-ul pentru Apple Watch, că au adus îmbunătățiri aplicației de Workout.