Categories
Muzica

PR-ul unui DJ

Eu habar n-am cum e Pyuric ca PR pentru Okapi Sound, dar din cifrele pe care le văd și locurile ocupate în topurile autohtone, zic că se descurcă bine. Dacă ar fi să aduc vorba tot despre PR în muzică, dar de data asta în lumea asta nebună a DJ-urilor, în care BPM-urile par a urca de la an la an, cel al lui UMEK, producătorul și DJ-ul sloven, este printre cele mai bune pe care le-am văzut.

Nu mă refer doar la PR, ci la întreaga echipă managerială, care pe parcursul dialogului cu Xteria au avut o atitudine lăudabilă. Cireașa de pe tort a reprezentat interviul la care UMEK a răspuns foarte repede. Fără alte detalii inutile, vă las să vedeți cum a răspuns DJ-ul sloven unor întrebări simple:

1. Nu te afli la prima vizita in Romania. Ce s-a schimbat de atunci?

In tot acest timp am lansat in jur de 15 piese, am avut cateva titluri pe primul loc in Beatport (“Unclear Mechanics” a fost lansata prin Toolroom si momentan este pe locul 1 in topul tech-house) si am calatorit prin toata lumea de vreo doua ori. Imi place publicul roman si abia astept sa ma intorc. Cat priveste schimbarile si progresul – se pare ca aveti cu ce sa va laudati. Am observat ca artistii romani si-au largit aria de influenta in cluburi si topuri, mai ales in cele de deep house si pop-dance. Imi doresc totusi sa vad si un producator notabil roman de muzica techno care sa ma dea pe spate. Sunt sigur insa ca exista destui producatori pe care nu i-am descoperit si ca exista o miscare techno in Romania pe care trebuie sa o explorez mai bine.

2. Industria EDM se afla in continua expansiune. Ce tinere talente ai remarcat in ultima vreme?

Tin neaparat sa-i mentionez pe Mladen Tomic si Sinisa Tamamovic, ambii din Bosnia si Herzegovina, de asemenea ambii aflati pe val. Cei doi si-au construit imaginea prin multa munca si calm, iar in ultimul timp se vad roadele. Sinisa a produs muzica de calitate ce este lansata prin label-ul lui Dubfire, Sci+Tec, iar eu ii voi lansa alte piese, dar si lui Mladen prin propria casa de productii, 1605. Toate casele de productii importante le urmaresc productiile si iata ca intr-un final cei doi beneficiaza de atentia cuvenita. Sunt producatori foarte buni, dar si DJ de calitate iar stilul tech-house pe care l-au abordat a ajuns foarte popular si apreciat de fani.

Acestea sunt primele două întrebări. Cum nu am vrut să-l ținem din lucru pe UMEK, i-am mai adresat încă două, una dintre ele venind din partea unuia dintre fanii Xteria. Îl puteți vedea pe UMEK la lucru în cadrul evenimentului Ministry of Sound World Tour de la Turbohalle, din data de 12 mai. Puteți citi continuarea interviului aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.