Instinctul de conservare a devenit un compromis

gerard pique

Oamenii sănătoși la cap se feresc de lucrurile nocive. Sau de oamenii cu aceleași trăsături dăunătoare. Îi spune “instinct de conservare” și merge al naibii de bine atunci când bunurile personale sunt puse în pericol. Cu toate astea se începe jocul la ruletă al instinctului de conservare. Vedeam azi în faina blogosferă cum un domn “doctorand” îl cară prin noroi pe un băiat cu care a interacționat pe la niște conferințe. Două lucruri am de spus:

Hotaraste-te!

Ori ieși la dans cu oamenii pe care i-ai cunoscut și îi accepți cu bune și cu rele, ori te separi, îți pui instinctul de conservare la lucru. Dacă apuci după niște luni de conviețuire armonioasă să spui că X e de căcat, atunci putem trage concluzia că, într-o formă sau alta ai prestat niște servicii sexuale.

Fii decent!

Dacă tot stăm cu nasul pe sus că suntem bloggeri, nu suntem la fel ca toți jurnaliștii și că noi nu pișcotărim precum ceilalți bloggeri, atunci ar fi cazul să arăți ceva decență și să nu scrii kilometri de rânduri înjurându-l pe un individ. Nu avem timp să citim cum respectivul e prost, repetent, îngâmfat, un lache ratat sau cum ți se pare ție că mai e.

Dacă vreau să văd lături de-astea există site-uri mult mai abilitate: CanCan, Libertatea și restul. Dacă tot ne-am apucat de blogging, hai să-l facem într-un instrument de promovare a informațiilor utile. De exemplu: câteva reguli simple ale unui domn.

Nu uita că zilele astea s-a pus în temă valoarea brandului personal în online. Un singur articol te poate arunca într-o lumină nu tocmai bună (vezi ce a scris Anne-Marie și cum a reacționat lumea, inclusiv eu) și riști să rămâi acolo foarte mult timp. 2.0 nu se șterge chiar așa de ușor.

Precizare

Dacă te afli în situația în care ai un blog în care înjuri în mod regulat și nu ai pretenții de mare deontolog, atunci articolul ăsta s-ar putea să fie fix pix pentru tine. Însă (și cu asta închei) dacă te crezi domn și vrei să arăți asta, atunci dă dovadă de cap și nu mai sta printre oamenii pe care-i consideri idioți.

PS pentru fete: Tati arată bine în poza de sus, nu? A devenit imaginea Mango, mai nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.