S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii

Acum niște ani, Victor Ponta se declara împotriva unei idei doar pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pro. Nu conta dacă ideea era bună (sau rea), Ponta era contra pentru că el trebuia să fie contra Băsescu. Așa și cu Firea. Râde internetul de ea că e țoapă de Voluntari, o înjurăm toți pentru măgăria cu târgul de Crăciun și, iată, ni se formează reflexul.

Dar atunci când vine vorba de respectarea legii transportului de taxi, “strada” e împotriva, pentru că Duamna este pro. Or asta dă dovadă de un pic de ipocrizie din partea celor care urlă acum că n-ar fi ok ca Uber și Taxify să dispară. Am mai vorbit despre problema asta când taximetriștii de la Otopeni s-au supărat pe OOH-ul celor de la Uber. De atunci, datele problemei au rămas neschimbate, iar oamenii care apreciază serviciile celor de la Uber / Taxify ar trebui să-și schimbe perspectiva.

În loc să-și pună fustele în cap când se vorbește despre scoaterea acestor servicii din București, mai bine ar pune umărul prin asociații pentru a le încadra în legislația actuală. Deocamdată, noi mergem cu Uber, știm că nu e chiar fair, dar mârâim pe Facebook când tanti aia pe care o înjurăm vine și ne spune că trebuie să respectăm legea.

Așadar, cine poate să zică ce anume trebuie făcut pentru a băga Uber / Taxify în legalitate (dincolo de forțarea lor de a obține autorizații)? Ce măsuri s-au luat în alte țări?

PS: Nu veniți cu idioțenii de genul “altele sunt problemele“.


Comments

3 responses to “S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii”

  1. Ai perfecta dreptate. In ambele baricade, sau mai bine spus, pe toate fronturile, (ca nu sunt doar doua) există probleme reale și “alte probleme”. Toată lumea trebuie să ajungă la un consens comun, prin care respectam în primul rând legea, iar unde e neapărat nevoie de modificarea acesteia, se discuta, se propune și se votează, așa cum e democratic. Doar că la noi nu prea se întâmplă chestia asta. Singurul moment din istorie când am văzut inițiative publice de a dezbate diferite legi a fost în mandatul tehnocrat. Că s-au finalizat sau nu în rezultate este total irelevant pentru subiectul de față, contează doar că a existat colaborare directa intre populație și guvern. Acum se întâmplă fix ce zici și tu. Vine X cu o propunere, e refuzată fără argumente, în schimb persoana este efectiv măcelărită sistematic pentru că “alte probleme”. De exemplu X a participat la nu știu ce manifestații, e prieten cu Soros, e securist, e din statul paralel, a mers în chiloți în metrou, e instigator etc. Orice, doar problemele reale nu sunt dezbătute. Situația este similară și invers, Dragnea are mustața nu știu cum, Basescu are șuviță, Blonda are nu știu ce pictorial sexy și așa mai departe.

  2. O altă problemă aici e și că reacționăm cu întârziere sau, mai bine zis, în loc să acționăm, re-acționăm. Când Firea sau oricare „reprezentant” al nostru are o idee care ne poate leza, facem miștouri de Facebook. Când respectiva sau respectivul găsește pârghiile legale să-și facă mârlănia posibilă, ne speriem.

    Protestele împotriva Legilor Justiției (nu cel împotriva târgului de Crăciun, care a fost ceva sponton) au fost poate printre singurele proteste din istoria României în care românii au încercat să împiedice ceva, nu să reacționeze la ceva deja făcut. În alte cazuri însă (vezi problema câinilor fără stăpân) au trebuit să se întâmple tragedii până să apară presiunea publică.

    În cazul Târgului de Crăciun, lucrurile mi se par mai neclare pentru simplul motiv că totul s-a desfășurat extrem de rapid.

  3. Dă din topor că scoate serviciile respective, nu că ar căuta o soluție să adapteze legile la nevoile curente. De-aia e proastă și n-o suferă lumea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.