Categories
Comunicare Cotidiene

Social Media de succes

Azi am văzut ce nu ar trebui să facă un om ce activează “pă net”, fie că reprezintă o firmă sau propria persoană. Totul a pornit de la o campanie deșteaptă de la sfârșitul lunii ianuarie, care a fost preluată ieri de o agenție de turism portal de turism (conform idaho). Nu sunt primul care scrie despre întâmplare, însă vreau să subliniez ce părere generală despre internet există în capul majorității antreprenorilor de mâna a treia.

În primul rând antreprenorul de mâna a treia descoperă rețeaua de socializare Feisbuc și vede că acolo poate avea mulți, mulți prieteni! Așa că pentru o persoană juridică el face un profil, nu pagină, că nu-l duce capul. Așa aflăm date esențiale despre persoana juridică: studii, stare civilă, copii și citatul preferat. Antreprenorul de mâna a treia nu cred că știe de numărul limită de prieteni.

În al doilea rând antreprenorul de mâna a treia e șef la el în casă, chiar dacă aduce lucruri furate. Nimeni, dar absolut nimeni nu își permite a comenta despre greșelile făcute, întrucât acestea nu există. Așa s-a întâmplat și cu campania mai sus menționată. Antreprenorul de mâna a treia a copiat pur și simplu imaginea, dar și ideea, insușindu-le fără niciun fel de jenă.

În al treilea rând, odată prins, antreprenorul de mâna a treia se comportă ca ultimul grotar (n.r. inhabitant al grotelor) și joacă în picioare munca celor care au conceput și executat ideea.

Dă-i dreacu’ de proști!

Probabil că sunt puțin naiv dacă întreb următorul lucru: s-ar băga cineva la niște campanie negativă împotriva respectivei agenții respectivului portal? Nu menționez aici despre ce agenție e vorba, puteți găsi informațiile în blogul Oanei (de unde e si poza). Un banner acolo, un tweet, o postare pe facebook, cât să apară aiurea în Google. Că tot spune lumea că e mâncătorie în blogosferă, măcar acum să susținem creativitatea oamenilor care activează în online.

A mai scris Andrei Crivăț.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

4 replies on “Social Media de succes”

Da, sunt perfect de acord cu asta. Au furat o idee si merita criticati. E foarte nasol cand cineva se chinuie, face o chestie si altul o ia ca pe a lui. Singura chestie care ma deranjeaza e urmatoarea: De cate ori l-am prins pe @visurat ca a furat glume de pe 9gag sau alte site-uri si i-am spus asta iar el m-a facut gunoi, mizerie, prost, sugator de pula etc nimeni nu a sarit si la gatul lui pt ca e A-lister.

Poate toti hotii ar trebui pedepsiti

Situatiile sunt asemanatoare, dar in cazul Oanei e mai grav faptul ca o persoana juridica, InfoTravel Romania, a furat toata ideea, iar daca vei intra pe postarea originala din 24 ianuarie vei vedea ca exista insemnul de Copyright protected.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.