Categories
Muzica

Industria EDM trăiește momentul 2008

 

de la $12 la 1 cent pe acțiune

Urmele celei mai recente crize financiare încă se observă, însă nu toată lumea a învățat ceva din asta. Consumerismul excesiv, fără fundament a dus la aceeași problemă a datoriilor, regăsită în momentul de față în industria organizării evenimentelor EDM – festivaluri de muzică electronică.

Sper că cei de la Untold Festival au picioarele bine înfipte în pământ, pentru că SFX Entertainment, compania din spatele Tomorrowland și Electric Zoo, a declarat falimentul în urmă cu o săptămână. De luni am aflat că problema este și mai gravă, deoarece datoria de $300 de milioane cuprinde sume restante către alți organizatori de evenimente, precum Totem OneLove Group (Stereosonic) – $10.7 milioane – și Alda (Amsterdam Music Festival, The Flying Dutch) – 23.6 milioane.

Bomboana de pe colivă este datoria către companii ce asigură lucruri critice în timpul evenimentelor de anvergura Tomorrowland: compania Front Gate Ticketing are de recuperat aproximativ $300.000, în timp ce companiei CrowdRX (servicii medicale) îi lipsesc aproape $270.000.

Problema în toată povestea asta nu e că o companie oarecare a adunat datorii imense, ci că SFX îneacă toată industria, lăsând găuri în bugetele multor companii. Compania deține bunuri în valoare de vreo $660 de milioane, cu datorii totale de $490 de milioane, iar de aici va începe un lung drum al punerii pe picioare.

Păcat, mai ales că la mijloc au picat și oameni care se ocupă de booking-ul artiștilor.

via

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

1 reply on “Industria EDM trăiește momentul 2008”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.