IKEA va aduce în curând jaluzele smart

Published by Dan Pandrea on

IKEA Germania a listat deja gamele de jaluzele smart KADRILJ și FYRTUR. Din câte îmi dau seama, diferențele dintre cele două familii sunt opacitatea materialului.

Prețurile încep de la €99 pentru dimensiunea 65×195 cm și ajung până la €159 pentru 140×195 cm. Ambele familii de jaluzele pot fi controlate prin intermediul unei telecomenzi sau prin aplicația Tradfri. Asta înseamnă că Google Assistant și Alexa vor fi compatibile din prima zi de folosire, atât timp cât aveți gateway-ul Tradfri în casă.

Marea problemă a celor de la IKEA e suportul pentru HomeKit. Compatibilitatea cu propriile becuri a venit ulterior lansării pe piață, iar priza inteligentă nici acum nu are parte de compatibilitate cu serviciul Apple. Asta deși promiseseră că vor face un update în toamna anului trecut.

Vestea bună e că IKEA vine pe piață cu o soluție accesibilă și simplă pentru cei ce doresc jaluzele conectate la propriul smartphone.

Noile jaluzele smart vor fi disponibile în Germania din 2 februarie. Prin primăvară ar trebui să apară și la noi cu prețuri ce ar trebui să pornească de la 450 de lei.


1 Comment

Scurte #20 | Dan Pandrea · March 18, 2019 at 10:25

[…] IKEA care trebuiau să apară în aprilie vor apărea în toamnă; Am scris aici despre ele; Între timp, priza smart nici acum nu este actualizată pentru compatibilitate cu […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.