Identitate verificată pentru fiecare utilizator de internet: este o variantă ok?

Pe măsură ce trece timpul, cred că o astfel de măsură este necesară. Mă uitam la cazul Colo și la toate comentariile care au luat naștere. Într-o țară în care violul și bătaia sunt caracteristici ale familiei tradiționale, un pic de responsabilitate cu nume și prenume n-ar strica deloc.

Evident că rețelele sociale n-or să facă în veci treaba asta. Partea proastă e că tot un guvern sau o Uniune Europeană ar trebui să se ocupe de stabilirea unor reguli. Mark, vrei să-ți meargă site-ul în Europa? Bagă proceduri de verificare pentru fiecare cont.

Ca utilizator, dacă nu ești în stare să furnizezi documentele necesare verificării, ai acțiuni limitate pe cont. Ești minor? Un părinte trebuie să-și dea acordul pentru crearea contului. Asta ar fi mult mai util pe YouTube, unde un copil află azi că e bine să violezi minore.

Dacă televiziunea, muzica, jocurile și industria cinematografică au sisteme de rating pentru conținut, rețelele sociale n-ar trebui să fie excluse de la regulă. Cu ocazia asta, vor dispărea multe dintre conturile false care ridică în slăvi pe un politician sau pe altul.

Avem deja tehnologia care ne permite să dăm drumul la proceduri de identificare. Întrebarea este dacă ar putea să funcționeze sau dacă ar încălca niște drepturi la viața privată.

Am aruncat niște idei. Ziceți voi dacă sunt ok sau nu.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.