Ideea unui tramvai pe Pasajul Doamna Ghica e idioată

S-a pornit construcția Pasajului Doamna Ghica (intersecția bulevardului cu același nume cu Șoseaua Colentina). Pentru că lumea nu protestează suficient de mult și pentru că responsabila de construcție nu e o companie municipală aflată în ilegalitate, mințile extrem de odihnite de la primărie au centrat una din fundul gândirii: facem tramvai de la Delfinului, până la Șoseaua Petricani. Motiv pentru care mă ofer eu, un blogger de mâna a treia, să rezolv problema cu care se confruntă Primăria.

Hai să începem cu promisiunile: linia roșie. Ăla ar fi traseul noii linii de tramvai. Probleme? Dincolo că trebuie să fie făcut de la zero, cel puțin trei. Prima e podul peste calea ferată. Una dintre benzi a stat surpată vreo jumătate de an. Nici acum nu știu dacă au reparat-o. Cât de trainic o fi podul ăla când vor trece niște tramvaie pe el?

A doua problemă e că noua șină trebuie să vină fix peste spațiul verde de pe Doamna Ghica, pe care ADP-ul l-a împodobit cu două rânduri de borduri și gazon nou. Cum pasajul este promis într-un an, ar fi cea mai mare porcărie să se strice ce s-a lucrat până acum. Plus că mai e și ideea genială de a face o bandă auto comună cu cea a tramvaiului.

Însă cel mai bun argument împotriva noii linii de tramvai este fix linia verde: tramvaiul 36 care duce fix de la Delfinului, fix până la Șoseaua Petricani. Decât să facă alta de la 0, mai bine să o îmbunătățească pe asta care există deja. Mai sus vedeți și niște puncte pe hartă. Ideile mele.

 1. Bulevardul Pantelimon e larg, aici merg puse gardurile care sunt montate și pe Colentina;
 2. De făcut stații cu refugiu la intersecția Pantelimon cu Ferdinand. În acest moment, pensionarii își chinuie oasele să urce din stradă în tramvai. Ceea ce e o bătaie de joc;
 3. Refugiu și la stațiile Reînvierii și Alexandru cel Bun. Plus refacerea intersecției Lizeanu/Reînvierii/Maica Domnului, că își rupe toată lumea mașinile acolo;
 4. Bulevardul Tei – garduri ca pe Colentina.

Toate chestiile astea ar scurta timpii de călătorie și ar încuraja și mai mult oamenii să lase mașina acasă. Mai ales că tramvaiul merge repede pe Șoseaua Petricani. Bine, lucrurile ar sta și mai bine dacă s-ar reface calea de rulare pe aproape tot traseul verde. Doar în zona Mall Veranda și Colentina (Strada Turmelor) e decentă șina.

Până atunci, hai cu niște garduri, cu niște borduri sub formă de refugiu pentru călători și cu niște vopsea pe asfalt, dacă de mai mult nu suntem în stare. Și Pasajul Doamna Ghica să rămână strict pentru mașini.

PS: Știu că Duamna era maxim de entuziasmată de eficiența tramvaiului 21 de când s-au pus gardurile și a promis același lucru pe porțiuni ale traseului tramvaiului 16 (adică pe Bulvardul Tei). N-am văzut nimic de atunci.


Comments

3 responses to “Ideea unui tramvai pe Pasajul Doamna Ghica e idioată”

 1. punKreas Avatar
  punKreas

  Bag de seamă că nu ai mers niciodată cu 36. Altfel ai ști cât faci de la obor pana la Blvd lacul tei.

  1. 15-20 de minute.

   1. Si stai 30 min sa astepti acest tramvai ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.